Alphie – Make My Day

Alphie. Foto: Helena Tusvik Rosenlund

I dag kom Alphie ut med sin tredje singel, Make My Day. En melankolsk indiepoplåt med lyden av håp og nostalgi.

Tidligere i år slapp Alphie ut låta Sorry og i følge deres pressemail kommer bandet ut med seks originale spor som vil bli sluppet i sin helhet på Vilje i løpet av våren 2018.

Alphie er et 8-manns indieorkesteret som ble til i løpet av studier på Norges Musikkhøgskole. Dette skriver bandet om inspirasjonen til bandnavnet:

«Bandnavnet Alphie er inspirert av Vegard Kvamme Holums morfar, Alf Kvamme. Han var musiker og dirigent i skolekorps hele sitt liv, og mottok for dette H.M. Kongens fortjenestesmedalje i 2000. Han var en stor inspirasjonskilde for bandleder Vegard i oppveksten, og Alphie er en hyllest til han og eit forsøk på å føre hans arv vidare med eit skulekorps utenom det vanlige.»

Alphie. Foto: Helena Tusvik Rosenlund.
Make My Day er en sang som brakte fram tårer hos undertegnede. En sår stemme og tekst av Ina Sagstuen, og med akkurat passe pauser som gir oss nok tid til å virkelig kjenne på smerten i sangen. Instrumentene komplimenterer hverandre og vokalen, og gjør resultatet slående vakkert. Alphie skriver selv at dette er en begravelsesmarsj der man ser tilbake på de gode minnene og de små øyeblikkene som lyser opp dagen.

Alphie er musikk for korpselskere med en tvist, og undertegnede ser frem til å høre de fire neste låtene.

Alphie – Make My Day: 10 / 10

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/2engAEo7eBVigLLpewz9Ba» width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Alphie består av:
Ina Sagstuen – Vokal/tekst
Vegard Kvamme Holum – Trompet
Trygve Rypestøl – Saksofon
Nils-Andreas Granseth – Trombone
Øyvind Mathisen – Keyboards
David Aleksander Sjølie – Gitar
Martin Morland – Bass
Bendik Hovik Kjeldsberg – Trommer