Indieorkesteret Alphie ute med ny låt

I dag slapp det åttemanns indieorkesteret Alphie singelen Story på labelen Vilje. Hyggelig å starte helgen med en så vakker og uslepen perle, med en så utrolig fin historie.

Foto: Helena Tusvik Rosenlund

Atmosfærisk, drømmende og vakker indiepop du bare kan like. Dette er den andre singelen bandet utgir. Den første Silent Song ble sluppet i november og er også veldig godt likt, her hos meg iallefall. Allerede i mars slippes debutalbumet, som de har jobbet i studio med siden 2015.

Navnet Alphie er inspirert av navnet til trompetist og bandleder Vegard Kvamme Houlums bestefar Alf Kvamme, som var musiker og dirigent i skolekorps hele sitt liv. Mottok til og med hedersprisen H.M. Kongens fortjenestesmedalje på grunn av det. Alf var en viktig rollemodell og for Vegards musikkariere. Alphie er derfor en hyllest til en stor mann og et forsøk på å dra hans arv videre til en annen type korpsmusikk.

Musikken er inspirert av sofistikert amerikansk punk, alternativ rock, nordisk indi-pop og improvisert musikk. Der band som Radiohead, Little Dragon, Sufjan Stevens, Red Hot Chili Peppers, Jaga Jazzist, Bjørk, Weezer spiller stor rolle.

Bandets medlemmer spiller også med band som ARY, Astrid S, Ivan Eve, Nils Bech, Bendik, Marit Larsen og Sandra Kolstad. Så det står ikke på mangelfull varierte erfaringer. Det blir en glede å høre hva albumet har å by på når det kommer, så langt er det veldig bra.

Alphie består av:

Ina Sagstuen – Tekstforfatter og vokal
Vegard Kvamme Holum – Komposisjon, arrangering, produsent og trompet
Trygve Rypestøl – Saksofon
Nils-Andreas Granseth – Trombone
Øyvind Mathisen – Keyboards og co-produksjon
David Aleksander Sjølie – Gitar og co-produksjon
Martin Morland – Bass
Bendik Hovik Kjeldsberg – Trommer

Studio: Propeller Music Division
Innspilling, miks, mastering og co-produsent: Ole Richard Korsan Stuwe

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/0mflcwo94z6mJnHDR4ogZr» width=»300″ height=»180″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true»></iframe]

Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*