Amaranthe & Beyond the Black (+ special guests) på Sentrum Scene

Beyond the Black @Sentrum Scene 2022 (Foto: Willy Larsen)
Onsdag kveld var det nok en gang rigget til metalfest på Sentrum Scene med fire interessante band. For anledningen med utelukkende kvinnelige vokalister, noe vi ikke så ofte får oppleve her til lands. I likhet med flere av konsertene denne høsten, har også denne kvartett-turneen blitt utsatt hele tre ganger de siste to årene, men på fjerde forsøk klaffet det endelig.

Først ut var sveitsisk-/tyske Ad Infinitum med Melissa Bonny i spissen. Dette var første gang bandet spiller i Norge, og det blir spennende å følge med på disse fremover for de som liker denne type symfonisk metal.

Ad Infinitum @Sentrum Scene 2022 (Foto: Willy Larsen)

Band nummer to på scenen var Butcher Babies. Det amerikanske groovemetal-bandet med Heidi Shepard og Carla Harvey på vokal har tidligere spilt på Jevnaker tilbake i 2016, men dette var bandets første opptreden i hovedstaden.

Butcher Babies @Sentrum Scene 2022 (Foto: Willy Larsen)
Headlinere

Jennifer Haben og resten av Beyond the Black leverte nok den beste konserten av de fire bandene denne kvelden.

Første hovedband på scenen var så Beyond the Black. Tyskerne spilte på John Dee for nesten nøyaktig tre år siden, og har etter dette tatt steget opp et par hakk, både musikalsk og publikumsmessig. Nå var det nok sannsynligvis en overvekt av Amaranthe-fans i salen denne kvelden, men Jennifer Haben og resten av Beyond the Black leverte nok den beste konserten av de fire bandene denne kvelden.

Beyond the Black @Sentrum Scene 2022 (Foto: Willy Larsen)

Som siste band ut leverer svenskene i Amaranthe sin sedvanlige lettbeinte pop-metal, og bandet har åpenbart en solid fanskare her til lands ettersom de stadig vekk tar turen over grensa. Bandet med de mange vokalistene hadde nå også fått med seg Richard Sjunnesson fra The Unguided ut på turne som bidragsyter på growlefronten. Hovedvokalist Elize Ryd og resten av bandet leverer som alltid god stemning i salen, og får også besøk på scenen av Jennifer Haben på låta «Make it Better». Dessverre ødela litt tekniske problemer starten av låta.

Kvelden ble avsluttet med «Drop Dead Cynical» fra Massive Addictive-albumet.

Amaranthe @Sentrum Scene 2022 (Foto: Willy Larsen)

Dessverre var det tidvis svært utfordrende arbeidsforhold for pressefotografene denne kvelden. Røykmaskinene på scenen fikk virkelig kjørt seg, og kombinert med tildels dårlige lysforhold under store deler av våre tildelte tre sanger var det i perioder vanskelig å få fanget noe som helst på minnebrikka. Men noen blinkskudd ble det jo heldigvis, og noen flere kan sees i galleriet under.

Alle foto: Willy Larsen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*