Anders Moen slipper singelen «Finner Deg»

Pressefoto
Anders Moen er i dag ute med singelen «Finner Deg». Dette er hans tredje utgivelse under navnet Anders Moen, og med nytt navn har også musikken forandret seg.

Anders Moen har lang fartstid som musiker, men det å synge på norsk og ikke skrike seg hes, det er noe nytt. Moen har nemlig alltid operert innenfor metal-sjangeren hvor det å spille høyt og hardt har vært fokus.

«Min bakgrunn er metal, det har vært metal for meg hele livet og er det fremdeles. Etter å ha skreket meg hes i Forgery i 16-17 år og fått gitt ut 3 album (Harbouring Hate, With These Fists og Edge Of Perception) og spilt land og strand rundt, punkterte den ballongen og bandet døde en langsom død».

Pressefoto
Et behov for å uttrykke seg

Etter at Forgery døde ut har Anders gitt ut to EP-er under navnet Blodskutt, Skrikene Stilner og Beksvart Vals.

«Planen var å fortsette med Blodskutt og det er det fremdeles, lage flere låter og samle et band rundt musikken og gjøre dette live. Men livet snur fort, faren min gikk bort»

Etter bortgangen av hans far ble det mye tid til familien. Anders gikk igjennom mange gamle minner og bilder han ikke hadde sett på 20-30 år.

«Et behov for å uttrykke meg om dette vokste og det falt seg naturlig å roe ned lydbildet betraktelig.Jeg skrev en låt om den gamle bilen til fattern som han kalte ‘Fidelia’, en Renault 12 stasjonsvogn fra ’74. Mange ferieminner dukka opp og etterpå ser jeg at låta handler like mye om fattern som bilen hans».

Å gå seg bort

Dette ga mersmak og Anders starta å roe ned musikken og lytta til tonene han hører i hodet når alt er stille rundt han. Siden «Fidelia» har Anders sluppet singelen «Friminutt» som har over 3500 avspillinger på Spotify. Anders Moen produserer og skriver all sin musikk selv og hans nye singel «Finner Deg» er mikset og mastret av Lasse Lazz Jensen (Staysman og Lazz). Det nye slippet handler om å gå seg bort.

«Denne siste singelen handler om å gå seg bort, noen av mine beste minner fra reiser er når jeg har gått meg bort og ikke aner hvor jeg er. Man møter nye mennesker og opplever ting du aldri hadde opplevd hvis du ikke hadde tatt til venstre ut av kartet. Dette kan jo sammenlignes med det jeg driver med musikalsk om dagen også, jeg driver i ukjent farvann og oppdager skjær i sjøen og nye øyer hele tiden. Livet blir rett og slett mer spennende når man går seg bort av og til»

Sjekk ut «Finner Deg» her:

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/track/6wE9nKDNPw48ASINvt8tYf?utm_source=generator» width=»100%» height=»80″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*