Ny musikk fra Ask Carol!

Foto: Renate Madsen
Duoen Ask Carol gir i dag ut første smakebit fra sin kommende debutplate.

Ask Carol består av Ask T. Borgen fra Trondheim og Karoline (Carol) Strømshoved fra Tynset. Du har kanskje ikke hørt om dem før, men de har allerede vært land og strand rundt for å spre sin grungy indie-poprock. Siden 2016 har de turnert i land som Sør-Korea, Japan og USA, hvor de har spilt på SXSW to ganger. I fjor høst gjennomførte de sin første turné som supportband, og åpnet da for band som The Brian Jonestown Massacre og Magna Cartel. Dagens utgivelse heter Come Closer, og er bandets andre selvproduserte singel.

Debut i Seoul

Konserten i Sør-Korea i 2016 var den første konserten med Ask Carol noensinne, og det var også første gangen gitarist Karoline/Carol sang for noen.

Duoens musikalske arsenal består av to gitarer, trommer, og en synth preget av fuzz. De anser seg å være glade i sjangerblandinger, og angir band som The Kills, Jack, White, Blood Red Shoes, Twenty One Pilots, The XX, og Lana Del Rey som mulige referanser for musikken sin.

De hadde en noe uvanlig scenedebut; konserten i Sør-Korea i 2016 var den første konserten med Ask Carol noensinne, og det var også første gangen gitarist Karoline/Carol sang for noen. Tidligere i år ga de ut singelen Smiling All Day Long, som du kan se musikkvideoen fra under.

Smiling All Day Long var den første singelen bandet ga ut på en egen hånd. Selve singeldebuten fant sted i 2017, da bandet ga ut Gonna Do It. Den ble gitt ut på Phatcat Music, som del av stipendet PhatCat Sessions i samarbeid med Grappa Musikkforlag. Fjorårets EP ble også gitt ut i kollaborasjon med sistnevnte.

Ask Carol har også vært å se på scener i hjemlandet den siste tiden. Tidligere i år spilte de to konserter under årets by:Larm, og i april spilte de på Krøsset. Vi regner med at dette er en duo vi kommer til å høre mye mer om tiden som kommer. I mellomtiden: sjekk ut Come Closer!

2 Comments

  1. Hei. Til info: Debutsinglen til Ask Carol ble utgitt i 2017 (ikke i 2019 som det står i artikkelen) og heter ‘Gonna Do It’. Den ble gitt ut på Phatcat Music som del av stipendet PhatCat Sessions i samarbeid med Grappa Musikkforlag. I ettertid har de utgitt ytterligere 3 singler, sånn at den nye låta er deres femte. Dette er derimot den den andre singlen utgitt på eget selskap, og dessuten den andre singelen utgitt i 2019.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*