Beast in Black til angrep på Vulkan Arena

Beast in Black @Vulkan Arena 2023 (Foto: Willy Larsen)
På mandag spilte finske Beast in Black på Vulkan Arena. Konserten stod lenge i fare for å bli kansellert i kjølvannet av TADC Sveriges konkurs i fjor, men heldigvis skjedde ikke det.

Bandets musikalske halvbror, Battle Beast derimot, skulle egentlig spilt på John Dee dagen etterpå, men den norske «finnish powermetal»-fansen måtte dessverre nøye seg med «avleggeren» Beast in Black i denne omgang. Synd og skam, men sånn er nå engang de harde realitetene. Forhåpentligvis booker noen andre inn Noora & Co og får de tilbake på en norsk scene snarest.

Firewind @Vulkan Arena 2023 (Foto: Willy Larsen)

Et nesten smekkfullt Vulkan Arena tok derfor ekstra godt imot Beast in Black etter å ha blitt vartet opp med kvalitetsoppvarming fra greske Firewind med gitarist Gus G i spissen som avsluttet sitt sett med sin kjente coverversjon av Michael Sembellos «Maniac».

Beast in Black @Vulkan Arena 2023 (Foto: Willy Larsen)

Gutta på scenen gav som vanlig alt, og disse karene koser seg på jobb. Anton Kabanen, Yannis Papadopoulos og resten av bandet er et fyrverkeri på scenen, og publikum responderte på publikumsfrieriet. Beast in Black har rukket å gi ut tre album, og på den pågående «Dark Connection Tour» fokuserer de naturlig nok på låter fra sin siste skive ved samme navn som kom ut i 2021. Dette er et meget bra album med mange sterke låter, så det fungerte ypperlig. Selvfølgelig spilte de også en del låter fra sine første to album, og denne gjengen har mange godlåter på repertoaret sitt.

Beast in Black @Vulkan Arena 2023 (Foto: Willy Larsen)

Setlisten denne kvelden bestod av totalt 19 sanger, og var i praksis uten dødpunkter. Tilogmed den «obligatoriske» balladen, «Oceandeep», satt som et skudd. Kvelden ble avsluttet på heseblesende vis med «End of the World» fra debutplata Berserker. En real «banger» dette, som satte et heftig punktum for det som helt klart er årets foreløpige konserthøydepunkt for undertegnede.

Beast in Black lovet å komme tilbake til Norge, og vi gleder oss allerede!

Alle foto: Willy Larsen

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*