Cradle of Filth bød på mørk lidenskap på Parkteatret

Cradle of Filth @ Parkteatret 2024 (Foto: Willy Larsen)
Det ble en natt med mystikk, dekadens og ekstrem metal da Cradle of Filth solgte ut Parkteatret i Oslo på fredag. Ledet av den karismatiske vokalisten, Dani Filth, sine infernaske skrik bød bandet på en real best of-setliste som skapte full kok i publikum fra start til slutt.

Vurdering

Cradle of Filth på Parkteatret 5 av 6Karakter 5

Cradle of Filth er kjent for sin unike blanding av black metal og gotisk metal. Bandet skiller seg ut for sine komplekse arrangementer, raske gitarriff, symfoniske keyboardpartier og Dani Filths karakteristiske ekstreme vokalstil.

Metal-legender

Cradle of Filth ble grunnlagt av vokalist Dani Filth i 1991, og har gjennom årene hatt en rekke talentfulle musikere som har bidratt til deres unike lyd og estetikk. Med album som Dusk and Her Embrace, Cruelty and the Beast og EPen From the Cradle to Enslave har Cradle of Filth bygget en dedikert fanbase over hele verden og har etablert seg som en ledende kraft innen den ekstreme metal-sjangeren. Bandet har også vært kjent for sine kontroversielle og provoserende tekster som ofte utforsker temaer som gotisk litteratur, okkultisme og mytologi.

På 2000-tallet har bandets popularitet bølget litt opp og ned, men bandet fikk strålende kritikker for deres seneste fullengdere Existence is Futile fra 2021 og liveplaten Trouble and Their Double i 2023.

Cradle of Filth hadde en enkel, men visuelt slående setup @ Parkteatret 2024 (Foto: Willy Larsen)
Necromantic Fantasies-turnéen

Parkteatret var vitne til et band som var fullstappet med energi, og selv om turneen er i forbindelse med sisteplaten, bar settlisten preg av låter fra hele karrieren – nærmest en parade av hitlåter for fansen.

Høydepunktet var uten tvil da Cradle of Filth fremførte klassikere som «Nymphetamine Fix», «Dusk and Her Embrace», «Her Ghost in the Fog» og avslutningslåten «From the Cradle to Enslave».

Cradle of Filth holder ikke noe tilbake @ Parkteatret 2024 (Foto: Willy Larsen)
Heseblesende skrik

Publikum ble revet med fra første tone, og alderen til bandet til tross, stemmen til Dani Filth skjærer fortsatt gjennom luften som en kniv. Heseblesende skrik og djevelske growls akkompagnert av dissonanstunge gitarer skapte en stemning av både ondskap og lidenskap. Akkurat slik det skal være med dette bandet!

Cradle of Filth sin konsert på Parkteatret i Oslo var en stor opplevelse med et band som stod på for fansen. Det var humor og humør, og fansen som var til stede, vil huske denne kvelden i lang tid.

 

Setlist  Cradle of Filth @ Parkteatret 21.06.2024

The Fate of the World on Our Shoulders

Existential Terror

Saffron’s Curse

She Is a Fire

The Principle of Evil Made Flesh

Crawling King Chaos

Nymphetamine (Fix)

Dusk and Her Embrace

Necromantic Fantasies

Born in a Burial Gown

A Bruise Upon The Silent Moon

The Promise of Fever

Cruelty Brought Thee Orchids

Her Ghost in the Fog

From the Cradle to Enslave

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*