Evanescence, Leprous og YONAKA med festaften i Oslo Spektrum!

Evanescence @ Oslo Spektrum
Evanescence @ Oslo Spektrum 2022. Foto: Johannes Andersen

Vurdering

Evanescence i Oslo Spektrum 15.06.22 5/6Karakter 5
Det ble en festaften uten like i Oslo Spektrum onsdag 15. juni da Evanescence inviterte til en kveld sammen med britiske YONAKA og norske Leprous.

Det som først møtte oss da vi nærmet oss Oslo Spektrum var fraværet av kø på utsiden. Vel innenfor dørene ser vi at det er ubehagelig glissent, både på tribune og på gulvet. Vi fryktet det verste, men heldigvis lot ikke bandene seg påvirke av at salen var langt fra fullsatt. De to fantastiske oppvarmingsbandene bidro til å skape stor stemning blant publikum og snart hadde alle bange antakelser forsvunnet.

Imponerende fra YONAKA

YONAKA trengte ikke mange minuttene på scenen før publikum var revet med. Det var tydelig at de var her for å skape fest og stemning. Det er ikke til å stikke under en stol at de færreste i salen hadde hørt om YONAKA fra før. På «Seize the Power» er det helt tydelig at tilskuerne liker det de hører, og på «Call me a Saint» synger publikum med. Vokalist Theresa Jarvis snakker om mental helse og gjør det hun kan for å balansere det å være et godt medmenneske og det å underholde. Man kan trygt anslå at de vant mange nye fans i Spektrum.

Bilde for bruk i artikkel
Yonaka @ Oslo Spektrum 2022. Foto: Willy Larsen
Eskalerende eleganse fra Leprous

Leprous balanserer det rolige med det mer eksplosive på en veldig god måte.

Oppvarmingsband nummer to kjenner nok mange fra før av, nemlig Leprous fra Notodden. Undertegnede er stor fan av bandet, men var noe bekymret for at de skulle levere et «litt for rolig sett» (i lys av deres seneste utgivelser) etter fyrverkeriet fra YONAKA, men bekymringen var unødvendig. Leprous balanserer det rolige med det mer eksplosive på en veldig god måte. De startet showet rolig og balansert, men økte intensiteten hele veien. Stemningen fortsetter å stige, og Leprous ser ut til å vinne over alle som var skeptiske. Jeg stod ved siden av to menn i femti – seksti års alderen som aldri hadde hørt om bandet før, og reaksjonen deres viste tydelig hvor begeistret de ble for både bandet og settet de spilte.

Bilde for bruk i artikkel
Leprous @ Oslo Spektrum 2022. Foto: Willy Larsen
Evanescence har det fortsatt!

Hovedbandet for kvelden var som nevnt Evanescence. Kanskje trenger ikke bandet noen videre introduksjon, men hvorfor ikke; De er et gotisk metal/rockeband fra Arkansas i USA. Debutalbumet Fallen kom i 2003 og inneholdt verdensomspennende hits som «My Immortal», «Going Under» og «Bring Me To Life».  Fallen har solgt mer enn 17 millioner eksemplarer over hele verden, og er bare ett av i alt åtte album som har vært på Billboard Top 50 i mer enn et år! Amy Lee, som er eneste gjenværende orginalmedlem, har sørget for at Evanescence har blitt et av de største bandene på 2000-tallet. I mars 2021 ga bandet ut sin foreløpig siste plate, The Bitter Truth.

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/1Z6rvvQMOMZw2DgyF4CQ9t?utm_source=generator» width=»100%» height=»80″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture»></iframe]

Det skal ikke være tvil ett sekund om at vi er vitne til «Amy Lee-Show». Hun styrer skuta med stø hånd og viser fort at stemmen hennes har akkurat samme kvaliteter som for snart 20 år siden. Det hele er upåklagelig, og hun har en sterk tilstedeværelse på scenen der hun både løper, danser og rocker. Hun øser av sin energi og underholder etter alle kunstens regler. På «Going Under» viser både band og publikum at de alle er tilstede i øyeblikket. Amy Lee sparker ut i luften og publikum er ekstatiske. Det er, som seg hør og bør, de gamle hitene som slår hardest.

Bilde for bruk i artikkel
Amy Lee sin stemme holder fortsatt meget høyt nivå! Foto: Johannes Andersen
Full kontroll fra Lithium til My Immortal

Hele Spektrum er med og løfter mobilene sine i luften som lys i natten. Det ble en vakker avslutning på kvelden.

Første allsang får vi på «Lithium», med Amy Lee bak pianoet. Det både vakkert og skjørt. Flere i publikum gråter. Det er tydelig at dette er et gjensyn som har vært sårt savnet.  Før ekstranumrene «avslutter» bandet med med monsterhiten «Bring me to life» og energien fra bandet og publikum kunne løftet taket på Spektrum.

«My Immortal» er første ekstranummer, og er kanskje den låten 95% av publikum har lengtet mest etter. Hele Spektrum er med og løfter mobilene sine i luften som lys i natten. Det ble en vakker avslutning på kvelden. Når Amy Lee også signerer setlister som hun kaster ut til publikum og resten av gjengen deler broderlig av plektre, trommeskinn og trommestikker, så er i grunn kvelden komplett. En fantastisk kveld med fantastiske artister og meget god underholdning.

Oslo Spektrum fortjener også ros for fantastisk lyd! Det er et uvurderlig bidrag til en slik kveld.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*