Fxggxt og Ida Nerbø på Østre

Foto: Rolf S. Haugen
Fredag 29. April arrangerte kollektivet DOT en mørk technoaften hvor initiativtaker Ida Nerbø og Chris Stavaas (Fxggxt) var kveldens DJ’er.

Vurdering

Fxggxt og Ida Nerbø på Østre: 4/6Karakter 4

Som arrangør vektlegger DOT at det skal være en tråd mellom det musikalske utrykket og det visuelle konseptet de fremlegger i deres arrangementer. Dette gjenspeiles i kveldens arrangement, hvor lysdesigner Jon Eirik Sira hadde dekorert salen på Østre med mange små lamper hengende fra taket, som gav fra seg svake lysglimt. Kunstneren Mednøtt bidro med mørk og surrealistisk kunst av tomme og til dels forvrengte menneskeansikt. Det hele satte en atmosfære til kveldens «party»; det ble en mystisk, nærmest ritualistisk setting, som kunne passet bra i en klisjé-skrekkfilm.

Design: Jacob Lysgaard
Stadig mer suggerende

Musikken som ble spillt på Østre denne kvelden var i hovedsak en seig, suggerende, mørk og hypnotisk techno. Det ble hentet inn noe inspirasjon fra de mer ambiente sidene ved sjangeren. Musikken bygget seg sakte opp utover kvelden, og musikken ble stadig mer pulserende. Utover aftenens gang kom det også innslag av blant annet Acid-sjangeren utover kvelden. Både Ida og Chris er erfarene DJ’er, som etter hvert har fått et solid fotfeste i Bergens klubbscene.

Foto: DOT

Personlig synes jeg at kvelden falt mellom to stoler. Musikken opplevdes å bli liggende for lenge et sted mellom seigt, meditativt og introspektivt på den ene siden, og «party»- og danse-orientert på den andre siden. For meg ble dette en uheldig kræsj, og jeg skulle ønske at de i større grad tok kveldens uttrykk litt mer helhjertet i én av de to retningene.

Foto: Rolf S. Haugen
Mer mørke

Både Ida og Chris er erfarene DJ’er, som etter hvert har fått et solid fotfeste i Bergens klubbscene.

Techno-miljøet i Bergen begynner å bli ganske stort. Det dukker stadig opp stadig nye, og byens DJ’er blir ofte booket inn i alt og alle klubber som vestlandshovedstaden har å by på. Dette gjør at det er vanskelig å få frem noe særegenhet på byens utallige klubbkonsepter, og det er lett å forsvinne inn i mengden av tilbud. DOT har absolutt en sterk identitet i det visuelle utrykket og jeg skulle ønske at kveldens DJ’er hadde tatt et bevisst valg i å dra kveldens publikum ned i et enda mer abstrakt, surrealistisk og mørkt sted enn de gjorde.

Ida som produsent har utforsket dette landskapet endel, og jeg skulle ønsket at hun dyrket denne siden av seg selv også bak miksepulten. Dette ville ha gitt DOT konseptet en sterkere identitet oppi byens utallige klubber. Konseptet har absolutt et potensiale, og jeg gleder meg til å se utviklingen til DOT konseptet i tiden fremover.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*