ICYMI: Spennende sortmetall fra Bizarrekult

Foto: Coverart
I sommer slapp Bizarrekult sitt debutalbum Vi Overlevde.

Oslo-baserte Bizarrekult er et enmannsprosjekt innen sjangeren post-black metal. Prosjektet startet i utgangspunktet så tidlig som i 2005, men ble lagt litt på is etter et par demoer og en øving. 16 år etter prosjektets inkarnasjon ble debutskiva sluppet 2. juli gjennom Petrichor/Hammerheart, med distribusjon gjennom Napalm Records.

Sibirske stepper og norsk natur

Vi Overlevde er en reise gjennom tid og livets erfaringer, en historie om kampen mot seg selv og mot de andre, depresjon, kjærlighet og håp.

Bandets hovedperson Roman V. har røtter i både Russland og Norge, og Bizarrekult fungerer som broen mellom disse to identitetene; inspirasjon hentes både fra de sibirske stepper og den norske naturen. Tematisk sett oppsummerer opphavsmannen Vi Overlevde med følgende ord:

«— ‘Vi Overlevde’ er en reise gjennom tid og livets erfaringer, en historie om kampen mot seg selv og mot de andre, depresjon, kjærlighet og håp.»

Albumets kvaliteter begrenser seg ikke til den besnærende coverarten. Siden lanseringen har det vanket plenty med lovord fra musikkpressen. Flere har fremhevd musikkens Enslaved-aktige vibber, en kvalitet også undertegnede har kjent på i de mange gjennomlytninger plata har fått her i heimen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*