Ikke Bare Bare Egil Band Band @ John Dee 25.05.19

Foto: Johannes Andersen

Egil Hegerberg slipper i mai nytt album, og reiser ut på turne med et band som er grovt overkvalifisert.

Bare Egil Band slapp i slutten av mai sitt nye album Null, som i følge hovedmannen selv er oppkalt etter eget markedsføringsbudsjett. I den sammenheng legger han derfor ut på turné, og får med seg et band som bare kan beskrives som overkvalifiserte. Egil har med seg Øyvind Blomstrøm på gitar, Håvard Takle Ohr på trommer, Øystein Frantzvåg på bass, Arthur Kay Piene på keyboard og Rolf-Erik Nystrøm på saksofon. Sammen blir de ikke Bare Egil Band lengre, og spiller derfor under navnet Ikke Bare Bare Egil Band Band, som er en liten munnfull i seg selv.

I settlisten finner vi en artig kort historie, med låtene  «Jeg har aldri slått deg», «JO!» og Skifte mening».

Bandet åpner konserten med «Husker Du Meg» fra det nye albumet, og fortsetter med «John Dee», som virkelig beviser for oss at dette bandet tilhører en helt annen liga hva angår musikalsk kvalitet. Sangen har denne gangen, i tillegg til sine kjente, en rekke nye og samfunnsaktuelle temaer, som John Dee også får skylden for. Egil Hegerberg, som frontmannen her egentlig heter, har en unik evne til å fylle tomrommet mellom låtene. Her får vi se et fantastisk stand-up show, fylt med det mannen selv kaller unødvendig tomprat. Hvorfor gjør han dette lurer du kanskje? Gruppen er nemlig kontraktforpliktet til å levere et show med en viss lengde, og det er ikke lett å fylle all tiden med god musikk, hvis produksjon av sådan ikke er noe man har evne eller interesse av, forteller Egil selv.

Settliste-vits

Etter låten som her har blitt kalt «Jeg har aldri slått deg», påpekes det noe interessant: I settlisten finner vi en artig kort historie, med låtene  «Jeg har aldri slått deg», «JO!» og Skifte mening». Dette markerer et spennende punkt i konserten. Her ville kanskje mange artister valgt å kaste jakken, men Egil overrasker, og kaster heller håret. Videre får vi et helt segment dedikert til trønderrocken. Bare Egil påpeker at han har glede av den, og klarer å gå nok i dybden til å klare å spille den.

Gjennom turneene sine og konsertene har Egil skrevet en ny sang for alle stedene han spiller på. Denne gangen er det en låt dedikert til de store kjønnsforskjellene i norsk popmusikk vi får høre. Låta «Hold kjeft Astrid S» handler om hvordan nesten alle store norske popmusikere er kvinner, og at dette kanskje burde settes spørsmålstegn ved. Eller ikke, dette er jo Bare Egil vi snakker om. Her foreslår frontmannen selv at de skal gå av scenen, og at publikum skal rope de tilbake.

Uventet retur

Bandet spiller «Politimester Egil», og hyller salen, beste publikum, selv bedre enn musikkbarneskolen i 1975, og spiller avslutningsvis «Sko». Egil og hele bandet forlater med dette scenen, og konserten er tilsynelatende over. Publikum er ikke like enige, og roper etter at bandet skal komme tilbake og spille mer. Det var nok få som kunne forutsett at bandet skulle komme ut igjen, men ut på scenen kommer de, og fortsetter med en flott bluestolkning av «Arne». Siste låt blir «Pump opp oljen». Selv om musikken slutter, gjør ikke showet det, og Egil holder en avslutting konserten verdig.

 

Ikke Bare Bare Egil Band Band @ John Dee 25.05.19: 9/10

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*