JAGGU, dette låter skikkelig fett: JAGGU – Rites for the Damned

Foto: Thomas Ellefsrud Moe

Vurdering

JAGGU – Rites for the Damned 4/6Karakter 4
JAGGU er et band som ble dannet i 2018. Det er en powertrio fra Oslo, og power er det absolutt nok av på deres andre album Rites for the Damned.

Sjanger? Vel, i det ene øyeblikket er det prog i bøtter og spann, og i det neste går det mer over i doom. De blåser av i en type sjanger med tydelig mange ulike inspirasjonskilder. Vi sakser fra presseskrivet:

«Basert løst i doom/stoner-sjangeren med mange ulike inspirasjonskilder, Zakk Wylde-aktige gitarsoloer, og en klype svart magi fra 80-tallet; har JAGGU kjernet ut riff og episke melodier fra et hjemsøkt fly-kontrolltårn, ved den gamle Fornebu flyplassen utenfor Oslo, som har historie tilbake til andre verdenskrig. Musikken er hovedsakelig skrevet fra improviserte jams, laget til ferdige sanger.»

Foto: Thomas Ellefsrud Moe

Med headphones på i min egen lille verden, så må jeg si at dette er spennende og melodiøst, satt sammen med tunge riff i bunnen. Gitarist Marius Melleby har stålkontroll på riff og soloer, og er godt backet av bass og trommer. Sporet «Mindgap» er nok mitt favorittvalg fra Rites for the Damned.

JAGGU består av Marius Melleby på gitar, Nona Simpson på trommer og Asbjørn R.Halsten på bass. Albumet er utgitt på Evil Noise Recordings.
[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/2MY6ADklcQNz0mo60f0JnS?utm_source=generator» width=»100%» height=»352″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture» loading=»lazy»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*