KNOWER @ Parkteatret

Det Amerikanske funk-electronika bandet KNOWER fylte Parkteateret søndag kveld, og det er ingen tvil om at bandet vet hva de driver med.

Foto: Tuva Åserud

Til publikums store begeistring inntar KNOWER Parkteateret på det som er deres aller siste konsert på en svært vellykket turné. Frontfigur og trommis, Louis Cole, kommer ut på scenen iført rosa boblejakke. “Legende!” roper noen på fremste rad i det Cole tar av seg jakka. Vokalist Genevieve Artadi skriver Oslo i store bokstaver på Cole sin mage før han setter seg ved trommesettet. I full fart hiver bandet seg ut i Time Traveller og showet er i gang.

Godt humør
Det mangler ikke på groove, tøffe synthriff og godt humør under hele KNOWER sitt show. Både Cole og Artadi er begge pratsomme og Parkteateret rives lett med. Med seg har de Sam Wilkes på bass, Dennis Hamm (som forsåvidt også spiller med Thundercat) på keys og Jacob Mann på synth. Det er ingen tvil om at alle musikerne er talentfulle, men det er ved samspillet KNOWER virkelig gynger.

Louis Cole vet å få dansefoten i gang. Foto: Tuva Åserud

Det skal godt gjøres å ikke nikke med når KNOWER drar på.

Sangene til KNOWER er fengende, og ofte ispedd komiske tekster. Under sangen The Government Knows synges det “The government knows when you masturbate”. Men det er ikke bare tull og fanteri, for er det noe som er mer latterlig enn tekstene til KNOWER så er det spillinga. Vi får alt fra funky trommebeats til langstrakte synthsoloer og dansbare elektronikarefreng. Det skal godt gjøres å ikke nikke med når KNOWER drar på.

Ungt publikum
Majoriteten av publikummet er unge i alder, og gjennomsnittet ligger rundt 20 til 25. Dette er mye takket være KNOWER sin store suksess på sosiale medier og YouTube. Her har bandet vært flittige til å legge ut sanger, og flere av deres videoer har nådd mange. Det skal også legges til at det er oppsiktsvekkende mange norske musikere i salen, noe som for en til å tenke over KNOWERs musikalske tyngde.

KNOWER leverer en god konsert til et svært begeistret Parkteateret. Lyden er skrudd godt og det er sjeldent jeg blir så imponert over hvor tight et band kan være live. Stemningen er på topp i det konserten avsluttes, og man skal ikke se bort i fra at på vei ut var det var flere som måtte ta seg selv i å innse at det ikke var lørdag, men søndag. En trøst var kanskje tanken på det at uken som var i vente muligens ikke kunne startet på noen bedre måte.

KNOWER @ Parkteateret: 9 / 10

Bandet:
Louis Cole (trommer)
Genevieve Artadi (vokal)
Sam Wilkes (bass)
Dennis Hamm (keys)
Jacob Mann (synth)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*