Hjemmesnekret kolasjkunst, Jouska slipper EP

Kunstelektroduoen Jouska dukket opp ut av det blå med låten Nuclear Pimps i 2016. Tiden rett før Trump vant valget. Siden har de sluppet singel for singel. Nå sist den behagelige And I’m Sorry. Førstkommende fredag slipper de sin første EP titulert «Frog Fiction» hos Koke Plate . Vi anbefaler en lytt da dette er noe helt for seg selv.

Foto: Jouska

Disharmoni sendte Jouska som består av Hans Olav Settem og Marit Othilie Thorvik, noen spørsmål angående EP-en.

Kan dere si noen ord om «Frog Fiction», hva kommer navnet av? 

Vi ønsker kanskje at musikken vår skal være litt som en frosk.

─ Vi synes uttrykket gir noen passende assosiasjoner og samtidig klinger fint. Vi ønsker kanskje at musikken vår skal være litt som en frosk: Man tror man får tak i den, men så hopper den plutselig irriterende langt i en uventet retning. Mellom beina dine osv. Vil legge til at vi respekterer froskenes privatliv, og ikke prøver å fange de lenger. Dsse erfaringene ble gjort tidlig i livet.

Tittelsporet er mye mer up-tempo og nervepirrende enn de andre låtene (hvis vi ser bort fra 1660), som er mer drivende og drømmende, hva ønsker dere å få frem?

─ Vi liker veldig godt sånn hjemmesnekra kaotisk kollasj-kunst, og vi forsøker kanskje å lage en musikalsk versjon av det, for å pirke liv i forskjellige følelser hos lytteren. ‘Frog Fiction’ er et rastløst sammensurium av hele EP-en. Den uttrykker mest frustrasjon og hverdags-noia.

Dere bruker en del metaforer, vil dere si noen ord om symbolbruken deres? Er det mest politiske budskap?

─ Det politiske er vel ganske direkte, i f.eks 1660. Med Mads Gilberts Israel-prat og Nuclear Pimps om populisme og gudekomplekser. Symbolbruken i tekstene er nok mest sminking av eget følelsesliv.

Hva med Conversations og er det noen spesifikke det sis unnskyld til i And I`m Sorry

Men plutselig fikk Sylvi Listhaug også dette til å handle om seg selv.

─ Conversations handler om overfladisk hverdagsprat, med ‘And I’m Sorry’ husker vi ikke helt hva vi egentlig mente, men plutselig fikk Sylvi Listhaug også dette til å handle om seg selv.

Er dere på undergangsvisjoner?

─ Vi har mye hermetikk hjemme 😉

Hvem er inspirasjonskildene til Jouska og hvorfor?

─ Vi blir mest inspirert av saker og folk vi opplever frustrerende, men også frosken Jeremy Fisher fordi han er helt fantastisk:

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/6u0YNhBAwPA» frameborder=»0″ allow=»autoplay; encrypted-media» allowfullscreen></iframe]

Det er bare å glede seg til fredag for de låtene som ikke er sluppet enda er virkelig verdt ventetiden.

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/artist/0uz2Ej3tDwFcK0ujnBcYjn» width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Jouska på Facebook

 

1 Trackback / Pingback

  1. Ballade Video XV: Gateopptøyer og late dager | ballade.no

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*