Ledfoot med band om samfunnets outsidere

Foto: Pål Hornburg
— I løpet av 50 år som musiker treffer du alle slags typer i utkanten av samfunnet. Det er en blanding av disse historiene om deres liv som er kilden til mine tekster forteller Tim Scott McConnell som med Ledfoot er aktuell med albumet Outsiders på TBC Records.

Outsiders er ektefølt musikk i skjæringspunktet mellom country og blues hvor historiefortellingen er bærende elementer, men der det også ligger gode melodier i bunnen.

Opphavsmannen Tim Scott McConnell alias Ledfoot snakker i denne samtalen med disharmoni om skivens tilblivelse og om musikerne i bandet.

Du har med band på » Outsiders», fortell om musikerne du hentet inn.

— Jeg ville benytte meg av et større lydbilde enn det jeg har på tidligere Ledfoot plater… og jeg ville at det skulle føles og høres ut som et band… så jeg satt sammen ett.

Markus O. Klyve

— Markus og jeg har jobbet sammen på mange plater gjennom årene, han er også keyboardist når jeg samarbeider med Ronni Le Tekrø. Han forstår fullt og helt min harmoniske følsomhet. Han var mitt åpenbare valg når jeg bestemte meg for å gjøre ei band plate. Jeg stoler på hans ører og ba ham om å co-produsere med Kjartan Hesthagen og meg.

Bjørn Holm

— Jeg jobbet med Bjørn på en plate for mange år siden og elsker måten han spiller bass på. Jeg ba ham om å bli med når jeg gjorde en konsert på NRK i fjor og han passet perfekt. Så når jeg var beredt til å lage platen, tenkte jeg umiddelbart på ham. En så utrolig talentfull musiker.

Tobby Johansen

— Jeg produserte ei plate i fjor og Tobby var trommeslager på de innspillingene. Han spiller med så mye energi.. og vet hvordan man spiller med børster, og akkurat det jeg var på utkikk etter. Så mange trommiser tilnærme seg børster på delikat vis.. han forstod at jeg ville ha den typen børstelyd… brukt som stikker… rock n roll

Fortell om hvordan du og Kjartan Hesthagen jobber sammen.

— Kjartan og jeg er som brødre… vi har jobbet sammen på så mange prosjekt at vi nå kan lese hverandres tanker. Det er ingen jeg stoler mer på i studio enn ham. Han fortjener så mye mer anerkjennelse. Han har vært en integrert del av alle platene mine. Kan ikke skryte nok av ham. Vi er ett lag.

Hvordan forbereder du musikerne før innspillingen?

Jeg lager veldig omfattende demoer av låtene så de kan skjønne grunn arrangementene og stemningen til hver enkelt låt.. og jeg ville ha southern tredels harmonier så jeg måtte vise de intervallene. Jeg sendte de demoene før vi dro i studio så de visste alt i forkant. Så ba jeg de om å bruke demoene som en skisse og sette sitt eget preg på de. Jeg ville veldig gjerne ha deres musikalske personligheter representert i det.

Outsiders cover
Fortell om albumtittelen Outsiders.

— Akkurat som ordet sier… outsiders, malplasserte,ut kastede, tapere, usungne helter. De som eksisterer i samfunnets sprekker.

Hva er kilden til disse tekstene?

— I løpet av 50 år som musiker treffer du alle slags typer i utkanten av samfunnet. Det er en blanding av disse historiene om deres liv.

I hvilken grad ser du deg selv som en outsider?

— 100%

Hvilket forhold har du selv til religion, skjebne, synd, anger og tilgivelse?

— Jeg er ikke en spirituell mann, jeg lever her og nå hvor alt foregår.. alle disse temaene er så flyktige

Hvilket forhold har du til Johnny Cash?

— Jeg vokste opp med mannen i sort.. trenger jeg å si mer..?

Tar du med deg bandet på veien?

— Jeg håper definitivt å gjøre noen konserter sammen, ja.

Hvilken musikk hører du selv på for glede og inspirasjon?

— Jeg hører på 13-åringen min lære seg «Fly Me To The Moon» på ukulele.. og hvilken glede det er.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*