Andrej Nebb feirer 70 år med singelslipp og konsert på Rockefeller

Foto: Ingvild Andersgaard
Mannen, myten og rockelegende, Andrej Nebb feirer 70 år i dag. Dette skal feires på med ny singel og konsert på Rockefeller med De Press (anno 2024) og gjesteartister.

De Press ble stiftet i 1980 av Andrej Nebb, Jørn Christensen og Ola Snortheim. Allerede året etter mottok de Spellemannprisen i kategorien rock for plata Block To Block. Denne er av mange kåret til tidenes beste norske rockealbum, og ble sett på som meget nyskapende i sin tid.

Les også: Anmeldelse av De Press – Body Manifest

Den  originale versjonen av De Press ble oppløst i 1983, men gjennoppstod i 1990 og kom med nye album frem til 1993 da originalmedlemmene gikk sine egne veier for siste gang. Til tross for dette har De Press fortsatt vært aktive, med vokalist Andrej Nebb som har holdt bandet i gang med nye medlemmer, flere utgivelser, og konserter i Polen de siste 15 årene.

De Press – De brente våre gårder

I dag fyller Andrej Nebb 70 år, og dette feires med den flunkende nye De Press-singelen «De brente vaare gaarder», og en stor festkonsert på Rockefeller – der han med De Press (anno 2024) og gjesteartister skal fremføre hele «Block to Block», utvalgte perler fra arkivet, samt nytt materiale.

Om den nye singelen sier Nebb:
Aust-Vågøy / De brente vaare gaarder – av Inger Hagerup. I 1940, under andre verdenskrig okkuperer Tyskland Norge, og bruker utbrent jord som taktikk. Inger Hagerup skriver diktet Aust-Vågøy – en hyllest til motstandsbevegelse. Det Norske Folk reiser seg og tar opp kampen for frihet. Jeg ser dette i historisk perspektiv. Tekniske kontrollerende systemer i dag gir folket mindre frihet og selvstendighet og at Tyskland byger ny dominanse i EU.

Skaff deg billett til kveldens feiring her og sjekk ut den rykende ferske «De brente våre gårder»:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*