Little Steven & Wicked Cool Records showcase på Gamla

Little Steven @ Gamla 2023 (Foto: Willy Larsen)
Torsdag 29.juni var det mulig for publikum å oppleve en Q&A med selveste Little Steven på Gamla i Oslo, etterfulgt av en showcase med et knippe band fra hans eget plateselskap Wicked Cool Records.

I forbindelse med de to megakonsertene til Bruce Springsteen & The E-Street Band på Voldsløkka benyttet Steven van Zandt, aka Little Steven, anledningen til å ta en liten prat om sitt musikalske liv og leven på Gamla i Oslo.

Sammen med musikkjournalist Arvid Skancke-Knutsen snakket norgesvennen bl.a. om sitt tidlige musikkliv, hvordan han ble kjent med Bruce Springsteen og hvordan det opplevdes å forlate The E-Street Band når de endelig oppnådde suksess på 80-tallet for å satse solo. Han benyttet også anledningen til å reklamere litt for boka si som flertallet i salen nok allerede hadde kjøpt.

Little Steven @Gamla 2023 (Foto: Willy Larsen)

Ærverdige Gamla var for anledningen utsolgt, og publikum fulgte lydhørt med på hva Little Steven hadde å fortelle. Etter drøye tre kvarter takket kveldens hovedgjest for seg, og overlot deretter scenen til tre av sine norske band på Wicked Cool Records.

Wicked Cool Records showcase
Caroline & The Treats @ Gamla 2023 (Foto: Willy Larsen)

Første band ut var Caroline & The Treats. Bubblegum rock n’roll candy punk-bandet med Caroline Omberg i spissen leverte en heidundrandes konsert for de ca 150 publikummerne i salen. Med Morten Henriksen på gitar og låtskrivertjeneste, så vet man jo nesten på forhånd at dette må bli bra. Bandets tildelte 30 minutter fløy forbi, og etter en liten pause var det tid for The Cocktail Slippers på scenen.

The Cocktail Slippers @ Gamla 2023 (Foto: Willy Larsen)

De fem medlemmene i bandet er som vanlig høyt og lavt på scenen.

Jenterockbandet fra Oslo er kjent for sine fargerike kostymer og energiske sceneopptredener, og dro igang showet med låta «City on Fire». De fem medlemmene i bandet er som vanlig høyt og lavt på scenen. På en av låtene får de også store deler av salen til å huke seg ned på gulvet før de fortsetter festen som ble avrundet med deres egen versjon av Hush før de forlater scenen til tonene av Starship og «We built this city». Jentene er forøvrig aktuelle med ny singel i disse dager, «Good Love».

The Launderettes @ Gamla 2023 (Foto: Willy Larsen)

Sist ut denne kvelden var The Launderettes. Bandet har holdt det gående i snart 30 år, og leverer fortsatt varene, selv om de leverer et litt mer nedtonet sceneshow enn de første bandene på scenen denne kvelden.

De fremmøtte på Gamla denne kvelden fikk dermed med seg et knippe av landets beste liveband, selv om høydepunktet for mange nok var den innledende samtalen med Little Steven.

Gamla arrangerte også et tilsvarende, utsolgt Q&A arrangement med Little Steven lørdag 1.juli, da med følgende musikalske innslag:

The Cocktail Slippers, Ramona’s Tea Party og selveste The Yum Yums.

Alle foto: Willy Larsen

 

 

 

 

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*