Garasjefestival 2023 – Bilder og et reisebrev

Foto: Hans Martin Høydahl
Vår fotograf kjente på konsertabstinensene og tok turen til Garasjefestival på Reinsvoll.

Etter en relativt hektisk periode med både Trondheim Rocks og ikke minst Tons of Rock kjente undertegnede på en aldri så liten følelse av abstinens. Fredagens tomme agenda førte med seg noe uro i kroppen, selv om en burde strengt tatt gjort det fornuftige og holde seg hjemme. Det å være konsertfotograf er utrolig kult, ja så absolutt, men det er faktisk en hel del jobb også – en må restituere når en kan. Det ble dog ikke denne kvelden.

Jeg hadde fått noen tips om Garasjefestival tidligere. Jeg har egentlig veldig sansen for de «små» – dvs. de mindre etablerte som man gjerne finner utenfor byene – festivalene.  Her har en gode muligheter for å finne gull for både ganen og, ikke minst, ørene.

Wail på Garasjefestival 2023. Foto: Hans Martin Høydahl
Gledelige gjensyn

Hardtslående Jaggu skuffet ikke denne gangen heller.

Logistikken gjorde festivalopplevelsen min dessverre noe amputert, men jeg fikk med meg band som Jaggu og Wail som begge burde få mer armslag. Er det et band fra Innlandet som fortjener en stor scene er det Wail, og hardtslående Jaggu skuffet ikke denne gangen heller.

Jaggu på Garasjefestival 2023. Foto: Hans Martin Høydahl

Redwood Temple og Siberian Tusk gjør seg begge bra på en konsertscene.

Redwood Temple og Siberian Tusk gjør seg begge bra på en konsertscene. En ville aldri gjettet at dette var første gang førstnevnte (i sin nåværende versjon) spilte live, og sistnevnte har vært under lupen hos disharmoni tidligere, blant annet i forbindelse med slippet av debutalbumet deres.

Siberian Tusk på Garasjefestival 2023. Foto: Hans Martin Høydahl
Langveisfarende kvalitetsband

Bandet som fascinerte meg aller mest var nok det langveisfarende Moribund Oblivion.

Men det bandet som fascinerte meg aller mest var nok det langveisfarende Moribund Oblivion. Dette er et tyrkisk (!) black metal-band fra Istanbul, formet av vokalist Bahadir Uludağlar  i 1999. Hans medsammensvorne Serdal Semen og Fatih Kanı ble begge med i 2015. Overraskende opplevelser som deres konsert gjør at jeg virkelig stortrives på de mindre festivalene; eventuelle småfrustrasjoner som trange foto-pits og ståplass i motbakke blir bare pirk når en blir introdusert til ny musikk som bare «klaffer».

Moribund Oblivion på Garasjefestival 2023. Foto: Hans Martin Høydahl

Garasjefestival er en genial greie som funker som bare det. God stemning, hyggelige folk, og ikke minst ivrige frivillige som gjør en kjempejobb – akkurat som på de store festivalene. Jeg fikk dessverre bare med meg fredagen, men hadde en storartet aften. Anbefales!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*