Midgardsblot 2023: Onsdag

Sylvaine. Foto: Hans Martin Høydahl
Så var Midgardsblot 2023 i gang, selv om min navnebror gjorde et iherdig forsøk i å gjøre ting til dels umulig, ved at elver gikk over sine bredder, demninger brast og himmelen åpnet seg så grasbakken ble mettet av vann.

Når det gjelder flom og ras, var de langt heldigere i Vestfold, og godt er det, for festivalen holdes på Borre, like utenfor Horten. Joggesko er helt innafor når en skal bevege seg inne i festivalområdet. Her er det mye å oppleve, det ikke bare ørene som får sin dose, men det er også muligheter for at ganen kan få noe å bryne seg på.

For meg er festivalen en smeltedigel av dimensjoner, når det gjelder innhold. Her finner en som besøkende en bredde fra folkemusikk til heavy metal, og når en ser folk i vikingklær sammen med folk i metal-«uniform» skjønner en relativ fort at det er duket for opplevelser på øverste hylle. Her er poenget å ha det hyggelig og oppleve musikk, og kanskje oppdage en sjanger som tidligere har gått under radaren.

Foto: Hans Martin Høydahl

Festivalen har gjort en bra start i år, med blotseremoni med Folket Bortafor Nordavinden. Her får man et innblikk i hvordan våre forfedre ofret til sine guder, samtidig vi som publikummere får muligheten til å delta. Følelsen av å være deltagende, at en blir sammen i en familie, blir nesten overveldende.

Kveldens artist på Valhalla stage var Finntroll, et spennende band som blander polka og ekstrem metal. Neste ut var en spennende artist fra Italia: Lili Refrain gjør de mest utrolige ting, stort sett på egen hånd. Jeg så Lili på Inferno, noe som var spennende, men kanskje litt i mørkeste laget om en tenker foto. Et bra eksempel på at en kommer over uskrevne blad på en festival som Midgardsblot.

Lili Refrain. Foto: Hans Martin Høydahl

Når det gjelder metal er vel norske Sylvaine et godt eksempel på at en skal ikke skue hunden på hårene, i positiv retning. Kathrine E. Shepard har gitt ut hele fire album siden 2014. Jeg ble like imponert her på Midtgard som på Inferno når hun gikk på scenen og vi fikk oppleve en dyp og mørk growling.

Mange hadde nok forventninger til Kampfar som gjorde sitt til å avslutte første dag til terningkast seks. Dette er en festival som helt klart har en utrolig bredde i både musikksjanger og ikke minst opplevelser, en kan fort få følelsen av å bevege seg i en vikinglandsby. Med det flotte været som er nå, finnes det vel strengt tatt få unnskyldninger for å ikke besøke Midgardsblot.

Fotogalleri: Hans Martin Høydahl

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*