Kanalrock 2023: Lørdag

Laarhöne. Foto: Tommy Lund-Pettersen
Siste dag av Kanalrock er en lang dag med mye god punk. For anledningen er det ikke lørdag, men Laardag på grunn av bandene som spiller i Buret.

Vurdering

Two Minutes Hate på Kanalrocken 3/6Karakter 4
Two Minutes Hate

Bandet har damer på vokal. De spiller fengende, lett popete punk. Som navnet tilsier, så spiller de korte låter på omtrent to minutter. Jeg merker ikke så mye til hatet, men kan like deres lette melodier med nynnbare refrenger. Punkerne er et hyggelig bekjentskap, tross navnet. De er et band for oss som liker riot girrls, indie a la Elastica og lettbeint partypunk.

Two Minutes Hate. Foto: Tommy Lund-Pettersen

Vurdering

Anti-Lam Front på Kanalrocken 4/6Karakter 4
Anti-Lam Front

Anti-Lam Front spiller trøndersk politisk punk. Det går fort og gæli, og det er ganske skranglete, men samtidig fengende og ganske vilt. De mangler visstnok et korps på en av låtene. Det var i hvert fall ikke en ballade. Det går stort sett fort og med stort sett ganske likt trøkk. Ganske melodiøst, men det går litt mye i samme leia. De spiller bra til å være punk, om det er lov å si.

Noen låter er raskere og villere, mens andre er mer melodiøse. De har dessverre ganske like melodier, så det blir litt ensformig. Låtene har et godt trøkk og skaper liv i publikum. Dermed er det vanskelig å kjede seg på konsert med disse. Bandet avslutter med deres mest fengende og beste låter. «Livets Harde Skole» og «Det Er Ingenting Som Heter Dverg.»

Vurdering

Coca Carola på Kanalrocken 5/6Karakter 5
Coca Carola

Svenske Coca Carola er litt hardere og villere enn en god del andre svenske trallpunkband. De er nærmere KSMB enn Dia Psalma i stilen. Likevel er det melodiøst og fengende. «Håll I Hovudet» er den første vi legger merke til som en fengende og frisk punkelåt. «Jag Skall Döda Dig» er farlig fengende, men med lite koselig tekst.

Svenske Coca Carola er litt hardere og villere enn en god del andre svenske trallpunkband

Svensk trallpunk

Gitaren minner tidvis om Ebba Grön, og vokalen om Charta 77. Bandet har en låt som er veldig Charta 77. Den minner litt om «Lilla Björn Och Lilla Tiger» med gitarvegg og små soloer. «Guds Alla Länder» er fjong, fengende og kort trallpunk. Ikke hardt trøkk, men god melodi, spesielt i refrenget som virkelig gjør låta.

Vi hører en stakkato låt og en litt skjærende og delvis falsk vokal. Da liker jeg gitarriffet bedre på «Världen Är Så Stor». De spiller en aggressiv låt som ikke gir meg så mye. Heldigvis er den unntaket, heller enn regelen. Coca Carola er gøy live.

Den fengende «Jag Går Upp Och Håller Käften» avslutter hovedsettet. Stemmen er litt sliten her, men det funker når det er punk. Refrenget er allsangvennlig. Likevel er det er nok litt tidlig for at publikum på Kanalrocken tar av i allsang. Deres ene ekstranummer er en rask og vill låt. Det er rene hardcorepunken. En roligere bro skaper litt dynamikk i låta. Lalalala i refrenget får med folk i en voldsom avslutning på en trivelig konsert.

Coca Carola. Foto: Tommy Lund-Pettersen

Vurdering

Lastkaj-14på Kanalrocken 3/6Karakter 3
Lastkaj-14

De svenske punkerne spiller fort, hardt og vilt. Det er mye energi og litt melodi. De har ikke akkurat den reneste cleanvokalen, men nærmest roping. Den mannlige vokalisten roper mest, men også tidvis dama. Hun kan synge rent også. Litt usikker på han andre. Bandet skaper vill stemning foran buret med moshpit og stagediving, men det gir ikke meg så mye.

Lastkaj-14. Foto: Tommy Lund-Pettersen

Vurdering

Laarhöne på Kanalrocken 5/6Karakter 5
Laarhöne

Fire høye flagg viser at en del faste fans er tilstede. Det er uvanlig å se slike i Norge. Flaggene er vel stort sett ikke lov i Norge, men du skal ikke lenger enn til Roskilde før det er et vanlig syn. Laarhöne spiller frisk og melodiøs punk med meningsfylte tekster. Om jeg skal trekke frem én låt, er det «Idiotenes armé». Låta er en knyttneve i trynet på ytre høyre og farlig fengende.

Bandet spiller en låt som visstnok er en voggevise. En grevling sendes ut på vandring blant publikum og går på runddans resten av konserten.

Laarhöne spiller frisk og melodiøs punk med meningsfylte tekster

«Aura» er en ny låt som skal bli musikkvideo. Den skal spilles inn her. Bandet bestiller moshpit og stagediving. Gjengen foran Buret er ikke vonde å be. Laarhöne fikk både det ene og det andre. Grevlingen var med på crowdsurfing og stagediving. Et triks jeg merkelig nok ikke har sett før, er at bandet skyter ut t-skjorter med kanon. Dette er populært blant publikummet.

Vilt og moro

Selv om det er fort og vilt er det melodiøst og fint. De synger bedre enn Lastkaj-14 og Anti-Lam Front. Det er ikke så rart de er satt sist på den minste scenen Buret og at dagen for anledningen har blitt en Laardag.

De har gode, ofte politiske tekster, flerstemt vokal og refreng som er lett å henge seg på. Bandet koser seg og får publikum til å kose seg. Stemningen er helt vill. Vokalisten kan ikke si r, men det kan ikke Megdi heller, så det er ingen hinder for suksess.

Hele Laardag på scenen på de to siste låtene. Det er litt trangt på scenen. Det blir mange kokker og litt sølete lyd, men topp stemning. På siste låt er de andre banda er som et ropende kor på refrenget. «Skål For Ingenting.»

Laarhöne. Foto: Tommy Lund-Pettersen

Vurdering

Amulet på Kanalrocken 4/6Karakter 4
Amulet

Det er 20 år og to dager siden «Danger Danger» ble sluppet. Amulet spiller mye derfra, blant annet tittellåta. Grevlingen er tilbake blant publikummet og skaper furore. Bandet spiller hardt, raskt og brutalt. Det er like aggressivt som nu-metal. Dessverre er det ikke den beste lyden i vokalen. Torgny Amdam har bedre diksjon enn lydmannen får fram. Vokalen er likevel litt ropende og anstrengt.

En låt fra siste plate: «Do Or Die» er rask og vill. Det er god stemning, men ikke stagedivebonanza som på Laarhöne. Flere har møtt opp her enn på fredagens siste konsert med Therapy?, men det er ikke fullt foran scenen. Det hoppes blant publikum, så det er tydelig at folk koser seg.

Det er 20 år og to dager siden «Danger Danger» ble sluppet. Amulet spiller mye derfra, blant annet tittellåta

Torgny Amdam takker Horten. Han har vært her hvert år fordi han har familie herfra. Det er en god ting å si for å få med seg folk på godlåta «Profane Wishes». Låta har dessverre en anstrengt vokal, men er ellers ganske fjong. Den har et fengende refreng. Både publikum og jeg liker det vi hører. Det er jubel på bueskytterbanen.

De holder liv i folk med «Won’t Hold Back». Amdam stagediver, og andre crowdsurfer. Låta har en hvinende gitarsolo og godt trøkk. Vokalen forsvinner litt i gitarvegg og frenetisk tromming.

De avslutter men killeren «Breaking News». Låta har flere tempi og de veksler litt på hvor mye intensitet de har. Refreng går litt tregere og er lettere å få med seg enn resten. Det funker bedre for meg når de ikke bare er tut og kjør, men har noen litt rolige partier. Det blir litt mye overtenning i kveld, men Amulet er alltid et hyggelig gjensyn.

Amulet. Foto: Tommy Lund-Pettersen

Fotogalleri: Tommy Lund-Pettersen

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*