Mikkey Dee med stort Motörhead-show i Olavshallen

Mobilfoto: Ivar Rømo
Mikkey Dee er en 59 år gammel gresk-svensk trommeslager, og han er en helt unik sådan. Mannen har spilt i blant annet Motörhead og er nå fast medlem i gruppen Scorpions. Hans egentlige navn er Michael Delaoglou, og han er født og oppvokst i Sverige. Fredag kveld gjestet han Trondheim og Olavshallen.

Vurdering

Mikkey Dee i Olavshallen 6/6Karakter 6

Med seg hadde han to svenske musikere på henholdsvis gitar og bass. Disse tre kjørte et fullt ut Motörhead-repertoar. Dette satt som spikret. Faktisk var det så bra at jeg fikk en oppvåkning. Jeg oppdaget Motörhead på nytt, og det gjaldt både kompleksiteten i rytmikken og kvaliteten på låtene. Med Mikkey på slagverk var det til dels et helt vanvittig driv i låtene.

Storytelling 

Konserten var lagt opp som både en musikalsk og en verbal kveld. Mikkey tok noen pauser og snakket til oss om livet i Motörhead. Disse historiene var skikkelig bra, og de ga et innblikk i rockelivet.

Blant annet fortalte han om da Lemmy ringte ham og spurte ham med whisky-røsten sin om han ville bli med i Motörhead. Mikkey var på det tidspunktet så sliten av turnering at han bare ville hjem til Sverige. Lemmy ga ham bare en klar beskjed: «You must come to California, Mikkey.» Det ble nesten 25 år og om lag 5000 konserter med gruppen.

Mobilfoto: Ivar Rømo
Spørsmål fra salen

Ellers svarte Mikkey på spørsmål fra salen. Dette gikk blant annet ut på hvilke musikere han mente var de teknisk beste av alle de han hadde samarbeidet med. Svaret var at man ikke helt kan sammenligne Marit Bjørgen med en ishockeyspiller. Musikerne er ulike og gode på hvert sitt område. En musiker kan også fungere ulikt i forskjellige grupper. Her er det sikkert både noe musikalsk, mentalt og sosialt som spiller inn.

Ellers svarte Mikkey på spørsmål fra salen. Dette gikk blant annet ut på hvilke musikere han mente var de teknisk beste av alle de han hadde samarbeidet med.

Han nevnte også Lemmy i Motörhead. Han sa at han var veldig god til å «legge øret» på trommeslageren, og at han la basspillet sitt rundt rytmen i slagverket. Dette mente han ga en god «rockegroove.»

Han kommenterte også en produsent som kom inn i gruppa i 2004, Cameron Webb. Han var da en ung gutt som var veldig liten av vekst, men desto mer selvsikker verbalt. Det første han gjorde, var å kritisere spillinga til gutta i Motörhead. Lemmy hadde visstnok sperret opp øynene og vel så det. Det endte med at denne unge produsenten tok gruppen til et høyere nivå og jobbet med dem i de neste tolv årene.

Mobilfoto: Ivar Rømo
En sympatisk og hyggelig fyr

Gruppen avsluttet med et par av de største hitene til Motörhead, «Ace Of Spades» og «Overkill.» De fremmøtte var nærmest i ekstase og hyllet Mikkey Dee for den storheten han er.

Gruppen avsluttet med et par av de største hitene til Motörhead, «Ace Of Spades» og «Overkill.»

Da hadde Mikkey imponert alle med en helt storslagen bruk av trommesettet. Rytmikken han får til med bruk av de to stortrommene, er i en klasse for seg. Variasjonen i rytmikken var også imponerende. 

I tillegg fremsto Mikkey Dee som en virkelig hyggelig, jovial og sympatisk fyr. Jeg var direkte glad for å ha vært der sammen med ham og støttet ham. Det tror jeg også alle andre publikummere var.

Mobilfoto: Ivar Rømo

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*