Probleman – Kor har eg vørre i heile mett liv

Foto: Ida Muren
Med snedig tittel albumdebuterer bandet Probleman med utgivelsen Kor har eg vørre i heile mett liv. De har tidligere gitt ut en EP, og etter eget utsagn er de inspirert av amerikansk midwest emo og indierock. Kanskje kan vi si at de lager sin egen westcoast emo, siden medlemmene er oppvokst på den norske vestkysten, nærmere bestemt på Helgeland.

Vurdering

Probleman – Kor har eg vørre i heile mett liv 4/6Karakter 4

Bandet, som har base i Trondheim, varmet opp for Tape Trash på Vaterland for en drøy uke siden. Jeg hadde ikke spesielt mye kjennskap til bandet på forhånd, men de sjarmerte meg med fiffige og gode gitarbaserte låter med helgelands-vokal.

De er dog ikke helt ukjente for allmenheten. P3 har hatt singelen «Byen her» – hvor de har med seg Kapteinen – på sin spilleliste. Det samme gjaldt for øvrig også deres andre singel «Skal vi stupe».

Bandet gir oss fine oppvekstskildringer, og i støtene ledes tankene mot andre nordnorske band som Kråkesølv og Dunderhonning, uten av vi dermed nødvendigvis skal båsette dem som «typisk nordnorske.»

Kor har eg vørre i heile mett liv har, på tross av noen ujevnheter, blitt et fint album med noen låter som trekker opp helhetsinntrykket. Det er bl.a. de to låtene som allerede er nevnt, men også låter som «Eg ser kem du e» og avslutninsglåten «Uten å sei et ord».

Jeg føler likevel at bandet har mer å gå på, og vi får forhåpentligvis se mer av det uforløste potensialet på neste utgivelse. Når det er sagt, er det en fin debut Probleman byr på. Vi venter på mer.

1 Comment

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*