Ny sesong med The Voice starter på fredag

Foto: Skjermbilde Dette er Henrik Fuglem fra Selbu mens han venter på at noen av dommerne skal snu stolen.
The Voice 2021 begynner nå på fredag 8. januar på TV2. På nytt skal en del håpefulle ungdommer friste lykken i sangkonkurransen. Men hva får de egentlig ut av dette? Vi har spurt tidligere deltaker fra 2019-sesongen, Henrik Fuglem om det.

Som 16-åring fikk han også muligheten til å synge for 80 millioner TV-seere under UEFA Super Cup på Lerkendal.

Vi har alle sett på denne konkurransen over flere sesonger nå. Erfarne vokalister og musikere sitter i sine stoler og tar ut unge sangere som de vil satse på. I så måte er det litt moro å spørre om du husker navnet på noen av disse deltakerne? Vel, det er blitt mange etter hvert, og dette er heller ikke den eneste sangkonkurransen. Hvis det er noe vi med noenlunde sikkerhet vet, så er det at det kommer en ny liknende konkurranse halvåret etterpå. Vi var litt interesserte i å høre om hvordan en tidligere deltaker så på dette. Vi snakket derfor med 20-årige Henrik Fuglem fra Selbu. Han kom helt til første live-sending i topp 20. Der var også Maria Engås Halsne. Morten Harket valgte henne videre av de fem som var på hans lag. Det var som kjent hun som vant hele denne konkurransen. Henrik Fuglem har til opplysning tidligere deltatt i konkurransene «Norske talenter» og «MGPjr». Som 16-åring fikk han også muligheten til å synge for 80 millioner TV-seere under UEFA Super Cup på Lerkendal.

Foto: Skjermbilde. Henrik Fuglem i The Voice 2019
Hvordan opplevde du konkurransen selv? 

Konkurransen for min del var en kjempeopplevelse som jeg tar med meg for resten av livet.

– Konkurransen for min del var en kjempeopplevelse som jeg tar med meg for resten av livet.  Dette sier jeg selv om jeg hadde enda større forventninger til meg selv i denne konkurransen. Jeg var veldig skuffet og lei meg etter at eventyret stoppet ved live-sendingene, men jeg skjønte raskt at dette var en tøff konkurranse, og at det heller var noe å være stolt av. Dette med stemmegivning er også veldig tilfeldige greier, så man vet aldri. Det var utrolig gøy å bli valgt av selveste Morten Harket. Han var den jeg trodde skulle snu seg sist av disse fire bak stolene. Jeg fikk med meg flere opptredener, og jeg fikk vise meg frem på tv på nytt, noe som var målet mitt med deltagelsen. Jeg fikk også bli kjent med mange fantastiske mennesker. Crew’et var veldig flinke til å være der for oss deltakerne, og de var kjempedyktige. Alt i alt var jeg veldig fornøyd med konkurransen og min egen innsats.

Skjermbilde av Henrik-Fuglem-Morten-Harket-The-Voice-
Foto: Skjermbilde. Henrik Fuglem var virkelig lykkelig over å bli valgt av Morten Harket.
Hva fikk deg til å melde deg på The Voice? 

– Det som fikk meg til å melde meg på The Voice, var at drømmen om å leve av musikk virkelig er der enda. Dette følte jeg også var en stor mulighet som kanskje kunne åpne flere dører. Jeg hadde vært litt anonym i noen år og vært vekk fra tv-skjermen, så jeg følte det var på tide å vise seg frem og få nye referanser til min nye stemme. Jeg hadde vært igjennom et stemmeskifte, så nå var det en «ny Henrik» som skulle konkurrere. Jeg var også veldig gira på å delta på en konkurranse igjen, for jeg elsker virkelig den følelsen av å være med på musikkonkurranser på TV. Og jeg elsker å synge og glede andre mennesker med min stemme, så hvorfor ikke?

Kan du si litt mer konkret om hva dere jobbet med under konkurransen? 

Jeg ble til og med oppringt av Morten mens jeg var på skolen og andre steder

– Jeg og Morten Harket jobbet mye med hvordan jeg skulle «angripe» de ulike sangene. Hvordan skulle jeg holde tilbake samtidig som jeg skulle gi på, og hvordan skulle jeg bruke teksten rundt melodien? Vi jobbet også med hvordan jeg skulle formidle sangene mine, og hva jeg skulle legge vekt på under opptredenen.

Jeg ble til og med oppringt av Morten mens jeg var på skolen og andre steder, og da ga han meg tips om hva jeg skulle tenke på. Han virket veldig interessert. Jeg sprang faktisk rett ut av timen og syntes det var veldig kult å bli oppringt av ham. Han er utrolig trivelig, og han har humoren på stell. Han likte å tulle mye med oss, og han var enkel å snakke med. Noen ganger var det imidlertid litt vanskelig å forstå seg på ham, for han hadde veldig mange rare sammenligninger og metaforer.

Foto: The Voice. Henrik Fuglem i duell
Hvordan var forholdet mellom dere deltakere under konkurransen? 

Forholdet oss deltakerne imellom var kjempebra. Det var veldig godt å ha folk å snakke med som var i samme situasjon som deg

– Forholdet oss deltakerne imellom var kjempebra. Det var veldig godt å ha folk å snakke med som var i samme situasjon som deg. Der ga vi hverandre tips og støttende ord hele veien. Selv om dette var en konkurranse, håpet vi det beste for alle sammen. Man merker godt forskjell på folk, hvordan de oppfører seg osv. Noen er der virkelig for å vinne, andre er der for å kose seg. Man ser også at noen er mer taktiske enn andre, både på hvordan de oppfører seg med kommentarer, oppførsel etc. og hvilke låtvalg de tar. Jeg fikk et veldig godt forhold til alle som var igjen i topp 20, men så klart merker man at man kommer bedre overens med enkelte. Jeg fikk også noen gode venner utenom de som tok seg helt til live-rundene. I februar i fjor, like før covid-19-utbruddet, var vi på «The Voice – reunion» i Oslo. Der var alle fra live-rundene invitert, og det var kjempekoselig. Vi møttes på en restaurant, og så dro vi ut på byen etterpå.

Merket du noe økt interesse for deg som artist mens dette sto på? 

– Interessen for meg som artist økte betraktelig. Samtidig som jeg deltok på The Voice, var jeg også rundt om i Oslo og omegn og sang for MOT (red.anm. MOT jobber med å utvikle robust ungdom, som inkluderer alle. De jobber med å styrke mental helse og forebygge ekskludering, mobbing, vold, rusmisbruk, psykiske vansker og kriminalitet.). Jeg hadde også mange «gigs» rundt om i Trøndelag under konkurransen. Jeg har aldri fått så mange spørsmål om «gigs» utenfor Trøndelag som jeg hadde rundt denne perioden. Dette var både utrolig gøy og veldig motiverende. Jeg hadde fullt opp med «gigs» høsten etter The Voice og i tiden frem mot covid-19. Jeg fikk også veldig mange tilbakemeldinger på sosiale medier fra kjente artister etter mine opptredener, og det var veldig gøy.

Foto av Henrik Fuglem Lerkendal, foto tatt av Nea Radio
Foto: Nea radio. Henrik Fuglem under UEFA Super Cup på Lerkendal.
Hva har The Voice betydd for deg i ettertid? 

The Voice har betydd veldig mye for meg i ettertid. Det er jo det som er grunnen til at flere kjenner meg igjen, og at jeg blir lagt merke til.

– The Voice har betydd veldig mye for meg i ettertid. Det er jo det som er grunnen til at flere kjenner meg igjen, og at jeg blir lagt merke til. Det er en veldig fin plattform for å vise seg frem på, og jeg anbefaler flere å gjøre det samme som meg. I tillegg fikk jeg ristet av meg den merkelappen som barnestjerne som jeg fikk gjennom «Norske talenter» og «MGPjr» i den tiden da jeg reiste rundt og hadde en stor fanskare av unge barn. Det var utrolig koselig og gøy, men nå var det på tide å vokse det av seg. Deltakelsen min som barneartist vil nok alltid være med meg, men ikke i like stor grad.

Hva kan være grunnen til at vi ikke hører særlig mye om en del artister etterpå? Dette kan også gjelde vinnerne.

– Jeg tror veldig mange av de som vinner, havner i den fella at de slutter «å mate på» karrieren sin, og da ender de opp med ikke å bli husket. Ellers tror jeg det er flere som deltar i konkurranser bare for å ha det gøy, og de har kanskje ikke et mål om å fortsette med en karriere innen musikk. Samtidig er det en veldig hard bransje, og det er bare et fåtall som virkelig gjør seg bemerket og får stor fart på karrieren like etterpå.

Henrik Fuglem har nå gitt ut et par singler på strømmetjenestene, Private Suite i 2019 og Self Destruct i 2020. Nå kommer en ny single ganske snart, Side by side.

Ny sesong av The Voice kan du se på TV2 kl. 20.00 på fredag.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*