Singelslipp fra Spielbergs!

Foto: Pressebilde
Indierock-yndlingene i Spielbergs med en spennende og schizofren ny låt. «Go!» er ute i dag i samarbeid med By The Time It Gets Dark og Adult Swim.

Den Oslo-baserte trioen Spielbergs hadde et eventyrlig 2019. Debutskiva This Is Not The End ble sluppet til unison hyllest, EP’en Running All The Way Home fulgte opp mot slutten av fjoråret, og nå i februar kom nyheten om at de var Spellemann-nominerte i kategorien Rock.

Den relativt dagsferske singelen bærer navnet «Go!». Låten ble først publisert på Adult Swim i går, som en del av konseptet Adult Swim Singles 2020. TV-nettverkets singelserier har høy anseelse, og har tidligere samarbeidet med artister som Thundercat, Jay Som, Wavves, The Hives og Best Coast. Kun én norsk artist (Jenny Hval i 2016) har tidligere sluppet musikk gjennom kanalen.

Lyset og mørket

Låten handler om å leve med valgene en har tatt i livet, og det å føle på stagnasjon selv om man ønsker å komme seg videre.

Spielbergs og vokalist/gitarist Mads Baklien mestrer det å kombinere lyset med mørket. «Go!» føyer seg inn i denne tradisjonen tematisk såvel som musikalsk. Låten handler om å leve med valgene en har tatt i livet, og det å føle på stagnasjon selv om man ønsker å komme seg videre. Baklien har følgende velvalgte ord om singelen:

«– Jeg tar meg selv i og se tilbake i tid med anger og sinne. Det fører ikke til noe, så jeg prøver å se framover istedenfor. Problemet er at jeg ikke aner hvor jeg er på vei, så jeg ender opp å gjøre det samme jeg alltid har gjort uten at jeg kommer noen vei.»

Det er ikke bare på det tekstlige plan mørket senker seg. Uten å røpe for mye kan det opplyses om at låten tar noen uventede – dog særdeles kledelige – vendinger mot slutten. Spielbergs har for anledningen fått med seg Linn Nystadnes (omtalt av bandet som «dronninga av noise rock«) fra Deathcrush, noe som kan gi en viss pekepinn på hva man har i vente. Sjekk for all del ut «Go!»!

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*