Fengende låter og «cool» stemning med Raylee

Skjermbilde av Raylee og Robin Haverkamp på hennes online-konsert
I duett med gitarist Robin Haverkamp leverte den norske artisten Raylee en underholdende og humørfylt konsert fra Kulturbanken live torsdag kveld.

Konserten startet med Raylee sittende på en stol mens hun fremførte sangen «Louder» fra Grand Prix-finalen 2016. Dette er originalt en elektropop-låt med en litt markant «beat». De klarer alikevel å gjenskape nerven i sangen med god rytmikk i gitaren og et noe roligere tempo enn i den opprinnelige versjonen. Vokalen er litt hes i det nedre registret, noe som kler låten godt. Tonen er slått an for kvelden, det blir både energisk og stemningsfullt. Jeg synes også at hun følger opp dette på den neste låten hennes fra eget repertoar, «Wish for you».

Skjermbilde av Raylee på hennes online-konsert
Foto: Skjermbilde

Tonen er slått an for kvelden, det blir både energisk og stemningsfullt.

Resten av repertoaret denne kvelden består av flere cover-låter før hun avslutter med sitt eget Grand Prix-bidrag fra i vinter, «Wild». De artistene hun fremfører låter av, er Eva Weel Skram, Coldplay, The Weeknd ft. Daft Punk, Taylor Swift, Keane og Bjørn Eidsvåg. Fra sistnevnte artist sang hun «Skyfri himmel». Denne hadde hun opptrådt med tidligere da hun var med i en musikal bestående av Bjørn Eidsvåg sine sanger. Raylee var her skuespiller og spilte ei utagerende ungdomsjente.

Noen av låtene var rolige og stillferdige, men hun viste at hun klarte å formidle den sinnsstemningen også. Hun var også innom country-genren. På sangen «Fix you» av Coldplay sang hun i tillegg duett med gitaristen Robin Haverkamp. Har var slettes ingen dårlig sanger, og det ble iørefallene.

Skjermbilde av Raylee og Robin Haverkamp på hennes online-konsert
Foto: Skjermbilde
Tydelig god kjemi

Disse to sto utrolig godt til hverandre, og da tenker jeg både musikalsk, visuelt og kommunikativt.

Disse to sto utrolig godt til hverandre, og da tenker jeg både musikalsk, visuelt og kommunikativt. Som gitarist var Robin den optimale i denne sammenhengen. Han skapte en skikkelig bra rytmikk til de akustiske versjonene av låtene, og dette gjorde han med både fingerspill og plekter. Lyden på gitaren var også veldig bra, og de klarte til og med å få frem denne lyden i stereo. I tillegg passet stemmen hans virkelig godt til å kore til Raylee.

De to hadde også noe av de samme fargene i klærne, og de fremsto harmonisk i det visuelle uttrykket på skjermen. Begge hadde et riktig antrekk for anledningen, og Raylee hadde i tillegg en rødlig hårfarge som sto vanvittig bra til antrekket hennes.

Kommunikasjonen mellom de to var frisk og humørfylt. Litt oppspilt var hun kanskje, men hun er dog bare ei ung jente på 22 år enda. Det var likevel en virkelig fin tone mellom de to, og dette ga konserten et løst og lett preg. Da de hadde kjørt gjennom den siste låten, «Wild«,som var hennes eget Grand Prix-bidrag fra i vinter, så var det nesten sånn at de ikke ville gå av scenen. De valgte å ta en av låtene på nytt, Keanes «This is the last time». Sånn skal det være! Utfordringen fremover vil være å få opp et eget repertoar som i alle fall dekker en times konsert på festivaler

Settliste:


Louder
Skyfri himmel (Bjørn Eidsvåg)
Wish you
Om du vil (Eva Weel Skram)
Fix you (Coldplay)
Back to now
I feel it coming (The Weeknd ft. Daft Punk)
Safe and Sound (Taylor Swift)
This is the last time (Keane)
Wild

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*