Susanna – Baudelaire & Orchestra: Over lista med god margin

Foto: Tomas Lauvland Pettersen
Susanna Wallumrød er ute med del tre av sitt Baudelaire-prosjekt. Det har fått tittelen Baudelaire & Orchestra og har blitt et dystervakkert album.

Vurdering

Susanna – Baudelaire & Orchestra 5/6Karakter 5

Og sannelig har hun ikke fått med seg selveste Kringkastingsorkesteret (KORK) på albumet. Bare det er nok til å sperre øyne og ører opp. Musikken er både storslagen, var og velklingende under tekster som kan betegnes som svært dystre, men samtidig også vakre.

Det er den franske poeten Charles Baudelaire sine dikt fra samlingen Les Fleurs du MalOndskapens blomster – som er utgangspunktet for prosjektet

Det er den franske poeten Charles Baudelaire sine dikt fra samlingen Les Fleurs du Mal – Ondskapens blomster – som er utgangspunktet for prosjektet. Det er den engelske gjendiktningen fra Anthony Mortimer Susanna Wallumrød har tatt fatt på.

Det ambisiøse Baudelaire-prosjektet startet med Baudelaire & Piano i 2020 og fortsatte med Elevation i 2022. Med del tre har Susanna Wallumrød kommet i mål med det hun betegner som det mest massive prosjektet hun har gjort i sin karriere. Og hun gjør det på en svært overbevisende måte.

Mangfoldig lydbilde

Med sitt mangfoldige lydbilde og gode arrangement blir lytteren tatt inn i universet til Susanna og Baudelaire. Noen ganger nedpå, som i nydelige «The Ghost», andre ganger med mer trøkk som i «Alchemy of Suffering» og «The Vampire».

Med sitt mangfoldige lydbilde og gode arrangement blir lytteren tatt inn i universet til Susanna og Baudelaire

Hun har i tillegg til KORK, dirigert av Christian Eggen, fått hjelp av Anita Kaasbøl på vokal og Stina Stjern på båndopptak og vokal. Sistnevnte har også komponert tre av låtene på albumet.

Susanna Wallumrød legger lista svært høyt med det hun gjør. På Baudelaire & Orchestra kommer hun over med god margin.

PS. Vi kommer tilbake med intervju med Susanna Wallumrød.

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/12ALMdi6kGHHHt1LHYxMGR?utm_source=generator» width=»100%» height=»352″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture» loading=»lazy»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*