Svett rock’n’roll og elegant countryrock på Arnemoen Gard

Foto: Ådne Evjen
Musikkelsker, entusiast og ildsjel Per Ove Hagestuen har tatt mål av seg å skape det beste konserttilbudet mellom Oslo og Trondheim på sin låve på Arnemoen Gard i Ringebu. Skal man dømme etter helgens program under festivalen på Arnemoen har han klart det med god margin.

Sjekk ut denne lineupen:
Fredag 03.09
Mighty Magnolias
Kosmik Boogie Tribe
Lørdag 04.09
Bönkers
Erlend Ropstad & De Rotløse

Navnene oser gode live-opplevelser på lang lei, og disharmoni dro for å sjekke ut festivalen på låven.

Elegant countryrock

Det startet med elegant countryrock med vestlendingene i Mighty Magnolias. Musikken har blitt sammenlignet med musikken til amerikanske artister som Jayhawks og Tom Petty. Tankene går også i retning av det forhenværende norske bandet Act, om noen husker dem.

Den siste plata Magnolanesque kom i 2020 og fikk gode kritikker. Mighty Magnolias er frontet av samboerparet Ine Tumyr og Emil Nordtveit. Emil Nordtveit synger, spiller gitar og skriver låtene. Ine Tumyr står for sang og perkusjon.

Mighty Magnolias er frontet av samboerparet Ine Tumyr og Emil Nordtveit.

Jeg skal innrømme at denne sjangeren ikke er noe jeg hører mye på, men live fungerer dette helt utmerket. Det er en fin snert i det Mighty Magnolias gjør fra scenen. De er tighte, samspilte og går til tider mer over i rock enn i country.

De ser også bra ut på scenen: Vokalist Emil Nordtvedt elegant kledd i lys dress og silketørkle i halsen, Ine Tumyr i kjole og boots. Gitarist Erik Rolland ser ut som en ung utgave av Dylan og bidrar med flott gitarspill og fine soloer.

De spiller gjennom settet sitt til god respons fra publikummet på Arnemoen. De spiller sågar et par nye låter, hvor en av dem er innspilt med Ida Jenshus som vokalist.

Mighty Magnolias på Arnemoen.
Svett rock’n’roll

Så var det duket for svett rock’n’roll – eller boogie om du vil, med Kosmik Boogie Tribe. Bandet består av Thomas Brenna (vokal/tamburin), Morten Lunde (gitar/vokal), Magne Vannebo (trommer/vokal), Vegard Strand Holthe (bass), og Eyvind Staxrud (gitar), og medlemmene har erfaring fra band som The Good The Bad and The Zugly, Cockroach Clan, The Mormones. Mye god erfaring og rutine der altså.

Trommis og vokalist har t-skjorter hvor det står henholdsvis «Endless Boogie» og «High on fire», og det passer perfekt for å beskrive hva bandet står for.

Trommis og vokalist har t-skjorter hvor det står henholdsvis «Endless Boogie» og «High on fire», og det passer perfekt for å beskrive hva bandet står for. Her legges ingenting imellom, og på en fredagskveld passer ingenting bedre enn rett fram rock. Her får vi manisk vokal, heftig tromming, dundrende bassganger og to gitarer som utfyller hverandre perfekt.

At de er proffe går fram av hvor bra de spiller og hvor samspilte de er, men de er også proffe på andre ting: Midt under konserten ryker en av strengene på den hvite Gibson SG-en.  Hva gjør man: Fortsetter å spille og bytter mens man spiller. Rutinert!

Kosmik Boogie Tribe på Arnemoen. Foto: Ådne Evjen
Perfekt oppbygging

Kvelden startet med elegant countryrock og avsluttet med rock’n’roll. En nærmest perfekt oppbygging, og de 100 i salen virket å være kanonfornøyde. Takket være ildsjel Per Ove Hagestuen og hans gode medhjelpere er det altså mulig å oppleve god musikk selv om man ikke bor i umiddelbar nærhet av storbyen. Dette fortjener Hagestuen og gjengen hans all mulig kreditt og honnør for. Ta turen til Arnemoen Gard du og!

Bildegalleri. Alle bilder: Ådne Evjen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*