The Cardigans overbeviste stort i Foynhagen

The Cardigans i Foynhagen. Foto: Ørjan H Kollstrøm

Vurdering

The Cardigans i Foynhagen, Tønsberg 5 av 6Karakter 5
Torsdag i forrige uke ble fantastiske Foynhagen i Tønsberg forvandlet til et nostalgisk fort av høy kaliber da The Cardigans inntok scenen for en konsert som vil feste seg i minnene til fansen i årene som kommer. Med et usikkert bakteppe av gråvær og noen spede regndrypp leverte bandet en opptreden som var intet mindre enn magisk.

Forventningen i luften var til å ta og føle på da mengden, en herlig blanding av mangeårige hengivne fans, men også mange nye, samlet seg under den enorme pergolaen i Tønsberg. Nina Persson og resten av bandet entret scenen til høflig applaus. Mange, meg selv inkludert, var nok usikre på hva man kunne forvente av The Cardigans i 2024. De av oss som var skeptiske ble fort satt på plass, og smilene i mengden ble både flere og flere, og større og større.

The Cardigans hadde grepet på publikumet i Foynhagen. Foto: Ørjan H Kollstrøm

The Cardigans spilte naturligvis en miks av alle sine største hits, men krydret med sartere og mindre kjente låter. Det gjorde susen! Perssons stemme er like fengslende som alltid der hun svever mellom raspete og sakral, og hver tone er som alltid fylt med følelser og presisjon. Bandets kjemi var upåklagelig, selv om de nok kjente mer på spenning og små feilskjær enn det publikum gjorde – for publikum elsket hvert sekund av denne kvelden. Uten tvil!

The Cardigans og Nina Persson i storform i Foynhagen. Foto: Ørjan H Kollstrøm
My favorite game

Setlisten var som nevnt en perfekt blanding av deres største hits og noen dypere kutt, og tilfredsstilte tydelig hele Foynhagen. Høydepunktene var mange, men man kommer ikke uten «Erase/Rewind», «Lovefool», «Communication» og sistelåten «My Favorite Game» som alle brakte en elektrisk energi gjennom publikum.

Under «Lovefool» badet scenen i et rosa lys. Foto: Ørjan H Kollstrøm

The Cardigans’ opptreden på Foynhagen var mer enn bare en konsert; det var en feiring av musikk og dype minner. Bandets evne til å fremkalle et slikt spekter av følelser, fra ren glede til reflekterende melankoli, er et bevis på deres varige talent og appell. Hvem skulle trodd at indie fra 90-tallet fortsatt skulle slå så sterkt fra seg i 2024!

The Cardigans leverte en imponerende forestilling i Foynhagen. Foto: Ørjan H Kollstrøm
Tidløst

Etter hvert som publikum sakte spredte seg, var det som om det var en felles følelse av å ha vært vitne til noe helt spesielt. I minuttene som var gått var Foynhagen et sted hvor tiden sto stille, og der The Cardigans minnet oss alle om musikkens tidløse kraft.

Losing a Friend

Step on Me

Erase/Rewind

Communication

And Then You Kissed Me

Slow (Live debut)

For What It’s Worth

Happy Meal

Carnival

Marvel Hill

Junk of the Hearts

Live and Learn

You’re the Storm

Feathers and Down

Good Morning Joan

Hanging Around

Give Me Your Eyes

Higher

Lovefool

I Need Some Fine Wine and You, You Need to Be Nicer

My Favourite Game

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*