Tons of Rock 2022 – Mastodon leverte kruttsterkt

Foto: Johannes Andersen
Mastodon er et av de virkelig store metalbandene i verden i dag. Gutta leverte en kruttsterk konsert som det vil gå gjetord om i lang tid.

Vurdering

Mastodon live på Tons of Rock 2022 5/6Karakter 5

Atlanta-kvartetten har holdt det gående i 20 år og vokser stadig i popularitet. Dette er et band som er i kontinuerlig utvikling og som har en ekstremt lojal følgerskare. De har gitt ut 8 studioalbum, hvorav det siste – Hushed and Grim – kom uti fjor.

Bandet består av Brann Dailor, Brent Hinds, Bill Kelliher og Troy Sanders, og kommer direkte til oss fra en bejublet konsert på Kulturbolaget i Malmö. Torsdag klokken 18.40 entret de hovedscenen på Ekebergsletta til tilsvarende rungende jubel.

På «The Crux» skinner bandet igjen

Full kontroll fra start

Publikum var spente før gutta gikk ut på scenen. De har ventet i mange år på et gjensyn med denne gjengen. Først ut er bandet med «Pain with an Anchor» fra deres seneste plate, Hushed and Grim. Låten sparker inn den usynlige døren og bandet ser seg ikke tilbake igjen etter det. «Oh, my dear, Look what we’ve done here, My greatest fear, A pain with an anchor, The taste of defeat.» Brann sine ord flommer over publikum, som storkoser seg sammen med bandet i solen.

På «The Crux» skinner bandet igjen, og mens ordene «I feel pressure» proklameres i refrenget, løftes Ekeberg til nye høyder. Tons of Rock kunne ikke bedt om mer, og publikum får akkurat det de har lengtet etter.

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/5xnZl7sdxxIb4rkDcbD4IC?utm_source=generator» width=»100%» height=»380″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture»></iframe]

Håp om snarlig gjensyn

«Teardrinker» er nok en låt fra nyeste skive, og det er tydelig at selv om plata fikk litt varierende kritikker, så sitter låtene som et skudd live. Før Mastodon avslutter settet med «Blood and Thunder» fra Leviathan forteller de at de gleder seg til å komme tilbake til Norge igjen snart.

Bandet fremstår meget sterkt og samkjørt

Bandet fremstår meget sterkt og samkjørt. De eier folkehavet foran scenen, og selv om det er store avstander mellom band og publikum føles det aldri som om bandet er langt unna. Samspillet med de ekstatiske tilhørerne er på plass hele tiden, og det selv om bandet ikke bruker altfor mange ord i kommunikasjonen med publikum.

Vi ønsker alle å se Mastodon igjen meget snart!

Fotogalleri: Johannes Andersen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*