Tons of Rock 2024: Satyricon skapte en virvelvind av metall!

Satyricon @ Tons of Rock 2024 Foto: Johannes Andersen
Satyricon tok kontroll på publikum og sletta, og rystet den nærmest i grunnvollene. Hvem hadde trodd at vi skulle oppleve allsang med Satyricon på scenen, mens barn sitter på sine foreldres skuldre og hamrer takten med nevene. Tons of Rock er noe for seg selv, og Satyricon passer perfekt inn!

Vurdering

Satyricon på Tons of Rock 2024 6 av 6Karakter 6

Satyricon, ledet av legendene Satyr på vokal og Frost på trommer, kom buldrende på scenen etter en intro som hadde løftet forventningen enda noen hakk. På dette tidspunktet hadde mengden publikummere bygget seg opp til intet mindre enn et lite folkehav utenfor Vampire scenen. At Satyricon er etterspurt er det i alle fall ingen tvil om, og neste gang burde de kanskje få plass på hovedscenen.

Now, Diabolical

Bandet startet settet med «To Your Brethren in the Dark” og derfra gikk det slag i slag med kanonlåter. Settet inneholdt låter fra store deler av karrieren, men flest låter var fra platene Now, Diabolical og Deep Calleth Upon Deep.

Live er Satyricon i særklasse. Lyden deres er ren og treffer deg som tonnevis av murstein, men muligens er det bare jeg som begynner å dra på åra, men lyden kunne med fordel ha vært et par knepp høyere. Intens musikk og dystre lyriske temaer trenger høy lyd – men det blir flisespikkeri når innholdet er såpass solid som det Satyricon serverer et høyenergisk publikum. Faktisk var publikum såpass engasjerte at Satyr måtte ikle seg den lite komfortable rollen med å skulle «roe» ned publkum litt før deres siste låt.

Satyricon @ Tons of Rock. Foto: Johannes Andersen.
Allsangvennlige Mother North

Settet inneholdt mange høydepunkter og for undertegnede var det «Now, Diabolical», «Black Crow on a Tombstone» «Fuel for Hatred» og «K.I.N.G.», som satte størst spor, men man kommer heller ikke utenom «Mother North» som bød på høy allsang fra et samstemt publikum. Magisk!

Satyr utfordret naturkreftene

Satyricon beviste nok en gang hvorfor de er regnet som metal-legender

I går kveld var Satyrs illsinte stemme som skapt til å omfavne publikum som en monstrøs ondskapens hersker. Frost sitt trommespill var som alltid som en piskende storm, og sammen med resten av musikeren på scenen så skapte de et inferno av smeltende metall som fikk festivalområdet til å smelte. Selv regnskyene og de få dråpene som kom måtte vike unna for dette beistet.

Satyricon beviste nok en gang hvorfor de er regnet som metal-legender, og deres opptreden på Tons of Rock festivalen har nok en gang hevet standarden for de som måtte prøve å rocke etter dem.

 

Satyricon setlist @ Tons of Rock 2024

(med forbehold om dårlig hukommelse)

To Your Brethren in the Dark

Forhekset

Now, Diabolical

Black Crow on a Tombstone

Walk the Path of Sorrow

Deep Calleth Upon Deep

Filthgrinder

The Pentagram Burns

Fuel for Hatred

Mother North

K.I.N.G.

 

Fotogalleri: Johannes Andersen

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*