Tons Of Rock Onsdag

Foto: Alex Hoel

Tons Of Rock har blitt fremskyndet til å starte på onsdag for å få på plass til Ozzy Osbourne på plakaten. Siden han nekter oss å ta bilder, gjør vi som de fleste norske medier og dropper å anmelde den. Vi ser derimot flere andre konserter, og har en fin første dag på Tons Of Rock.

Shantymetal fra Alestorm

Allerede tidlig på dagen er det god stemning på Frediksten Festning. Alestorm spiller en piratinspirert, enkel og melodiøs metal som får folk i godt humør. De starter på topp og får publikum i gang med Keelhauled. De klarer stort sett å holde på publikum ut hele konserten.

Selv om musikken ikke er spesielt avansert, fungerer det. Det er likevel mer gøy enn bra. Melodiene er litt opp og ned i kvalitet og det blir i lengden litt for enkelt. I tillegg ser det ganske dumt ut når trekkspillyden kommer fra keyboard. Jeg føler ikke at jeg er med på noen stor konsertopplevelse, men er i bedre humør når jeg går fra konserten enn da jeg kom dit.

Alestorm @ Tons Of Rock: 6/10

Vikingmoro med Wardruna

For oss som har sett en god del på The Vikings, er musikken til Wardruna kjent. De har et veldig vikinginspirert lydbilde med hoiende sang, messende trommer og strengeinstrumenter.

Bandet starter med høye, tubaformede blåsere, lik de neshornene bruker i Disney sin versjon av Robin Hood. Lyder som en messinglur. Musikken er sær, men ganske fengende. Korfolkrockmetal er til tider gøy, og kan virke suggerende. Uten å være bråkete, blir musikken tøff på grunn av en underliggende skummel stemning. På andre låt kommer strykere frem og gir enda mer dybde i lydbildet.

Tredje låt er mer sakral en de første. Det høres ut som de er flere på vokal enn de er. Det er voldsomt og fengende uten fuzz. De blåser nesten bort publikum med musikken uten å bråke. Neste låt roer de det ned og det låter som en norrrøn folkevise. Etterhvert drar den seg opp nok til å få vikinger i berserkemodus.

Den kvinnelige vokalisten drar skikkelig på, mens Einar Selvik roer det ned. Bak spiller bandet i moll, slik at de opprettholder den skumle stemningen. På neste låt drar begge vokalistene på fra start. Den messende låta høres ut som en offerlåt til Yggdrassil. Utover i konserten får jeg følelsen av at de driver med variasjoner over samme lest. Selv om den monumentale avslutningen Helvegen skal være den store avslutningen har jeg begynt å bli lei. En time Wardruna er akkurat passe dose. De er veldig gøy i små doser, men det kan bli for mye

 Wardruna @ Tons Of Rock: 8/10

Et solid farvel med legenden Ozzy Osbourne

Redaksjonen publiserer ikke anmeldelsen av Ozzy Osbourne på grunn av strikte fotoforbud.

Alle foto: Alex Hoel

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*