Tons of Rock 2023: Generation Sex samlet publikum på sletta

Generation Sex @ Tons Of Rock 2023 Dag 1 (Foto: Luis Benitez Ruiz)
Generation Sex hadde den utakknemlige oppgaven med å samle et søkkvått festivalpublikum på Scream Stage på Tons of Rock. Det var en oppgave Billy Idol og co tok på strak arm. Det ble punkefest på rockesletta!

Vurdering

Generation Sex live på Tons of Rock 5/6Karakter 5

Generation Sex er supergruppen bestående av Billy Idol, Tony James, Steve Jones og Paul Cook. Bandet som er en miks av Generation X og Sex Pistols fremførte et sett bestående av en blanding av sanger fra begge leire.  Selv om Generation X ikke ble like store som flere av sine samtidige band innen sjangeren, så har de satt sitt markante preg på både sjangeren og etterkommende band.

Rocket hardt i regnet

De befinner seg ikke i de ville tenåra lengre, men de har nok attityde til å mer enn å bøte på nettopp dette

De befinner seg ikke i de ville tenåra lengre, men de har nok attityde til å mer enn å bøte på nettopp dette. Man kan altså mer enn antyde at Generation Sex er en rutinert gjeng, og i styrtregnet på Ekebergsletta holdt de en fast hånd rundt både settet og publikum. Den harde kjerne var møtt opp tidlig for å oppleve heltene sin fra de fremste radene foran hovedscenen Scream Stage, og med stadig påfyll av publikum var det liten tvil om at punken fenget Tons of Rock-publikumet.

Generation Sex @ Tons Of Rock 2023 Dag 1 (Foto: Luis Benitez Ruiz)
Pretty Vacant

Gjengen startet med klassikeren «Pretty Vacant» og hev seg deretter i gang med «Ready Steady Go» og eviggrønne «Wild Youth». Bandet leverte en real opptur på den klissvåte gressmatta. Allerede fra første strofe var det gamle punke-maskineriet i full sving. Billy Idol var tydelig overveldet over publikums respons og ga flere ganger uttrykk for at responsen fra publikum var mye mer enn de hadde forventet.

Billy Idol var tydelig overveldet over publikums respons og ga flere ganger uttrykk for at responsen fra publikum var mye mer enn de hadde forventet

I øs pøs regnvær fylte sletten seg med folk, og på siden av scenen hadde en storfornøyd Duff McKagan (Guns N’ Roses) funnet seg en plass for å rocke med flere av sine helter. Klassikeren «Dancing With Myself» satt som den skulle og publikum danset bort regnværet. Med oppholdet kom også skatten «God Save the Queen».

Til avslutning spilte bandet «My Way» til allsang fra hele Ekebergsletta. Settet var stødig, gjennomføringen energisk, og både nye og gamle fans var storfornøyde.

Fotogalleri: Luis Benitez Ruiz

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*