Torsdag på By the Border 2024

Hellbillies på By The Border 2024. Foto: Hans Martin Høydahl
By the Border er en ny festival i Halden som ble arrangert på Fredriksten festning denne uken. Vår mann tok med seg kameraet på dag 2 av festivalen.

Når det ryktes om en aldri så liten ny festival, børe en jo absolutt kjenne sin besøkstid. I alle fall når det er på ærverdige Fredriksten festning i Halden. Det er alltid spennende å besøke en ny og ferks festival, her var det hyggelige og hjelpsomme folk hele veien, fra de som tok i mot parkeringsavgift til de som faktisk innlosjerte oss så vi fikk bord og en stol og sitte på – faktisk en helt i orden arbeidsplass for kvelden. Og med en varm suppeterrin og en kaffekanne som så ut til og aldri bli tom var dette et særdeles god utgangspunk.

By The Border må ha gjort noe riktig som kan skilte med både Hellbillies og Åge og Sambandet på samme kveld. Joda, Toto stod også på plakaten (de tok vi ikke bilder av pga. at tilgang kun var forhåndsgodkjente fotografer).

Fay Wildhagen på By the Border 2024. Foto: Hans Martin Høydahl
For en kveld det ble

De som fant veien til festningen og trosset noe en kanskje kunne ha sagt var en god bergensk sommer, så var det god stemning og allsang. Når en kan skilte med Lars Håvard Haugen fra Hellbillis og ikke minst Skjalg M. Raaen fra Åge og Sambandet finnes det ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Denne kvelden kunne jo egentlig fort ha minnet om en aldri så liten NM i strengleik.

Apropos strengleik – Fay Wildhagen åpnet med et forykende sett, hun er i strengt tatt noe ukjent for meg helt personlig, men en av mine kollegaer kunne fortelle at hun hadde hatt gjesteopptreden med Big Bang, og en kunne til tider se visse likhetstrekk med Greni når det gjaldt gitar ferdighetene. En absolutt god start på kvelden!

Norma var neste band ut. De var så stødige og scenevandte at det var faktisk en fryd og se på. Bandet Westby entret den lille scenen og fikk æren av å holde koken oppe til Åge og Sambandet gikk på.

Hellbillies er jo et svært rutinert band så her fikk alle valuta for pengene, og selvfølgelig ble det allsang, som seg hør og bør på en festival med artister av dette kaliber.

Åge og Sambandet på By the Border 2024. Foto: Hans Martin Høydahl
Dans med Åge

På tross av til tider åpen himmel og frisk vind ble det også allsang på Åge og Sambandet, og noen benyttet også muligheten til en aldri så liten dans under sangen «Dains med Dæ».

For et trykk og en konsert! Sangen «Ugress og villskudd» er en relativ ny låt, den ble vel strengt tatt langsert som en liten bursdagsgave til Åge Aleksandersen selv. Denne utgivelsen er det da Åge og Joddski som står bak, og Joddski var faktisk med til Halden og sang.

Sambandet er jo et utrolig god sammensatt band. Og en kan liksom ikke la være og bli imponert over blåserekka. Åge og Sambandet er og blir noe spesielt, enkelt og greit. Til neste år er det slutt, så man får vel bare og finne frem turnélista og bli med på «den siste dansen».

Skulle en driste seg til og finne en vinner for kvelden, så må det bli de som står bak arrangementet – gratulerer – håper vi sees møtes neste år også.

Fotogalleri: Hans Martin Høydahl

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*