Trollrock 2019

Madrugada - Foto: Eirunn Smaaland Oppheim

Trollrock 2019 byr på alt fra norsk metal om å vaske kjøkkenkluter til Madrugada-comeback. Her er noen høydepunkter.

Dag 1
Daniel Kvammen – Foto: Eirunn Smaaland Oppheim

Torsdag 25. juli kickstarter Daniel Kvammen og bandet hele Trollrock. De leverer en konsert fylt av energi og låter med allsangfaktor for et litt reservert publikum. De våkner dog mer til liv ettersom Kvammens gode humør og entusiasme smitter over på folket. Under låten «Du fortenar ein som meg” får også publikum prøvd seg som vokalister når Daniel hopper over sperringene og blir overfalt av fans som hopper opp på ryggen mens han synger. Det skal hvertfall ikke stå på entusiasmen hos jentene som roper inn i mikrofonen på Kvammens mest kjente låt!

Team Me – Foto: Eirunn Smaaland Oppheim

Team Me ”har tatt turen ut av skogen og opp på fjellet”. Bandet som nylig har gjort comeback etter 4 år, spiller både gamle hits fra albumene To the treetops! og Blind as Night så vel som de nye singlene ”The future in your eyes” og ”Does somebody know how to get to the heart of this”. De drar publikum med seg inn i sitt indiepopunivers, hvor oktetten utnytter hvert individs sterke sider og skaper et flott samspill.

Amanda Tenfjord – Foto: Eirunn Smaaland Oppheim

Samtidig, på Huldrescena noen hakk bortenfor, spiller Amanda Tenfjord. 22-åringen skaper en behagelig stemning i teltet, der man glemmer folkene som myldrer forbi utenfor og bandene fra hovedscenen. Amanda har et sound man kjenner helt inn i hjerterota, med en bra blanding av rytmer, som får beina til å bevege seg og hjertefølte vokaler.

Dag 2
Eva Weel Skram – Foto: Eirunn Smaaland Oppheim

Eva Weel Skram og Thomas Stenersen leverer en utrolig fin konsert, med vokaler av gull og sjelfulle gitarsoloer. Eva snakker åpent med publikum blant annet om hvordan utfordringene som inspirerte sangen ”Berre la meg vær”, er noe folk flest går gjennom og er med dette med på å gjøre konsertopplevelsen mer personlig. Duoen har et bredt spekter av låter, med alt fra cover av Admiral P’s ”Snakke litt” til stevet ”Kor går du” og flere populære egenlåter.

OnklP – Foto: Eirunn Smaaland Oppheim

OnklP var artisten som overraska mest i år, og det på en meget positiv måte!

OnklP var artisten som overraska mest i år, og det på en meget positiv måte! Pål er en artist jeg flere ganger har sett live opp gjennom årene, og jeg kan ikke huske å ha sett like høyt energinivå og like bra gjennomført konsert som på årets Trollrock.

Han hadde med seg egen supportartist, rapperen Pant, som også dukket opp mot slutten av konserten for et par låter. Setlista består av både soloarbeid, noen Jaa9&OnklP låter, et par fra Slekta og et par samarbeidslåter, blant annet Linda Vidala’s ”Bængshot”, en klar publikumsfavoritt som tar allsangen enda et hakk opp. 9&P låta ”Glir forbi” og Slekta’s ”Styggen på ryggen” er også blant sangene som blir spesielt godt mottatt. Stemningsmessig er dette den beste konserten.

Madrugada – Foto: Eirunn Smaaland Oppheim

Madrugada, som nylig har gjort comeback etter 11 år, leverer en fantastisk konsert for et fullstappet festivalområde. Sivert Høyem trollbinder alle fra første tone med sin sterke barytonstemme, og det blir bare bedre utover konserten. Sammen med et flott lysshow får de med seg hele skistadion, og allsangen høres klart blant publikum.

Dag 3
Black Debbath – Foto: Eirunn Smaaland Oppheim

Black Debbath braker løs på scenen med en samtale om publikum som ikke egner seg spesielt for barn, men som definitivt får med seg de halvbrisne festivaldeltakerne på en stemning som holder showet gjennom.

De fire medlemmene snakker seg mellom på en måte som får selv grinebitere til å trekke på smilebåndet.

De fire medlemmene snakker seg mellom på en måte som får selv grinebitere til å trekke på smilebåndet. De kjører jaggu også i gang en rockequiz med spørsmål om alt fra blomsterdekoratører i Horten til Morten Harket. De spiller bra, og drar til med hits som ”Tons of Rock” og ”Den femte statsmakt”. I tillegg holder de en avansert notelesning av refrenget i sangen ”PILS!”, bestående av ordet pils til tonen f. Det skal også sies at de lagde festivalens lengste merchkø da de stilte opp for bilder og autografer med ivrige fans, deriblant en bande menn ikledd nummererte Felleskjøpet-tskjorter og crocs.

Highasakite – Foto: Eirunn Smaaland Oppheim

Highasakite er definitivt min personlige favoritt.

Highasakite er definitivt min personlige favoritt. Man kan diskutere om det er et innøvd show mer enn en konsert, men man kan ikke unngå hvor bra gjennomført det hele er.

Med en utrolig blanding av visuelle effekter på backdrop og lys til pyro og sterke vokaler, drar de oss inn i en historie man blir hekta på. Duoen med band utlyser en utrolig energi og til tross for lite interaksjon med publikum følger alle med. Sanger som ”Since last Wednesday” og ”Uranium Heart” får spesielt høy applaus, og det hele avsluttes med en alldeles nydelig framføring av ”Lover, where do you live”. En verdig avsluttning på årets Trollrock.

Alle foto: Eirunn Smaaland Oppheim

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*