Rootsfestivalen 2019 – Tredje Dag

Foto: Stein Roger Warholm
Rootsfestivalens tredje dag gir oss synthpopbandet Donkeyboy, med gjestevokalister!

Vurdering

Donkeyboy på Rootsfestivalen 2019Karakter 5
Donkeyboy kommer ut på scenen, og rekker ikke stort mer enn det. Her begynner publikum nemlig å rope etter «Thomas», som viser seg å være trommisen i bandet. Gutta ler og koser seg, og skrøner med at «han har jo ikke bursdag en gang». Det virker ikke som om publikum får med seg «ikke»-delen, og i det første låt er over, begynner noen ute i folkemengden å synge på en bursdagssang. Straks følger resten etter, og hele publikum står nå og synger bursdagssang til en som ikke har bursdag engang.

Ett av elementene som gjør denne opptreden så flott, er at Donkeyboy er fullstendig klare over hva i repertoaret deres publikum kjenner. Gjennom en reise i nye og gamle låter hopper og spretter vokalisten rundt på scenen, og koser seg virkelig. Vi ser hvor all energien i musikken kommer fra, og dette smitter over på publikum, noe bandet regelmessig sjekker. Mellom all hoppingen stopper vokalisten jevnlig opp, og snakker med publikum om musikken og stemninga. Dette er en konsert som ikke bare blir en musikkopptreden, men et helt show!

Foto: Stein Roger Warholm

 

Gjestevokalist Linnea Dale

Litt ut i showet får de også med seg Linnea Dale, som var vokalist på hele det første albumet Caught In A Life. Her kommer de låtene de fleste av oss er mest kjente med, og Donkeyboy vet at dette er en av deres største styrker. Vokalisten retter titt og ofte mikrofonen ut mot publikum, og får alle til å synge med. Til tross for at de har så mye egen musikk å spille, begrenser de seg ikke til eget materiale, og får med publikum på Daft Punk & Pharrell Williams’ «Get Lucky».

Hele konserten avsluttes på en high note, med «Ambitions» fra førstealbumet fra 2009. Denne er fortsatt den mest spilte låten deres noensinne, og den nest mest spilte i det siste også. «Ambitions» er virkelig publikumsfavoritt.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*