Within Temptation @ Sentrum Scene

Det symfoniske metallbandet fra Nederland spilte en plettfri konsert i Oslo i går.

Foto: Johannes Andersen

«I can learn to resist anything but temptation»

I likhet med ved forrige besøk så har Within Temptation tjuvstartet turnéen flere måneder i forkant av albumslipp. Hvorvidt dette skyldes dårlig planlegging eller er en bevisst handling fra bandets side er uvisst. Men selv om jeg foretrekker å kjenne det nye materialet før jeg hører det live så fungerte settet bra, mye takket være at de totalt fem låtene fra det kommende albumet «Resist» er låter som umiddelbart sitter godt. Ellers fikk vi fire låter fra både «The Heart Of Everything» og «The Unforgiving», og som vanlig kun et par fra «Mother Earth», men det mest overraskende var at de kun spilte ei låt fra både «The Silent Force» og «Hydra».

Effektfullt og cinematisk

Within Temptation er nå engang et band hvor identiteten først og fremst ligger i låtene og stemmen til Sharon.

Showet var veldig effektfullt, med skjerm som dekket hele veggen og ga det hele en cinematisk og futuristisk atmosfære, med en nærmest 3D-aktig dybdefølelse. Lyden var upåklagelig, og til tross for at musikken er såpass overprodusert så kom alt godt frem, mye takket være at trommene lå litt bak i lydbildet så både vokal, gitar, bass, keyboard, samt kor og orkesterarrangementer på boks hørtes klart og tydelig.

Sharon sang plettfritt gjennom konserten, og det samme må sies om innsatsen til de øvrige i bandet. Riktignok kunne alle instrumentalistene lett vært erstattet uten at det ville låte noe annerledes, da ingen av de har noen identitet å snakke om. Men Within Temptation er nå engang et band hvor identiteten først og fremst ligger i låtene og stemmen til Sharon, og de er med rette et av de aller største banda innen symfonisk metal!

Settliste:
Raise Your Banner
The Reckoning
Endless War
In The Middle Of The Night
Stand My Ground
All I Need
Supernova
Shot In The Dark
The Promise
Faster
Mercy Mirror
Paradise (What About Us?)
The Heart Of Everything
Forgiven
Mother Earth
What Have You Done
Stairway To The Skies

Within Temptation @ Sentrum Scene 23.10.2018: 8/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*