Wolf on Fire – Echolomania

Foto: Wolf On Fire

Wolf on Fire er ett hardrockband fra Stavanger. Den 8. februar ga de ut sin første plate «Echolomania».

Bandet, som ble startet i 2011 av vokalist/gitarist Christian Øvrevik, beskriver seg selv med følgende ord:

 «Mange som hører oss sier vi er vanskelig å plassere i en sjanger, det liker vi! Vi ønsker å være ett fett rockeband […] ikke bare blir ett nytt band i rekka av mange andre band som høres like ut. […] Hvert av bandmedlemmene bidrar med innflytelse fra et bredt spekter av musikalske sjangre noe som har gjort bandet til det som det er i dag.»

Man hører absolutt hva de mener, og det er det som gjør at det blir vanskelig å plassere Wolf On Fire helt nøyaktig sjangermessig. De skiller seg ut med mange overraskende elementer av alt fra groovy pop til heavy/power metal-strofer.

God og uredd debutplate

Låtene holder høy standard musikalsk sett.

Plata starter godt med tunge trommer, flysirener og enkle gitarriff. Vokalen er grov med noe mykere partier i refrenget. Låten Echolomania fenger godt! Denne er fulgt opp av den noe overraskende Dødens Stemme. Det starter på norsk, og det er noe Skambankt-isj over det, men så går det over i engelsk, noe som forvirrer meg. Helt ærlig synes jeg denne skulle fortsatt på norsk, det er noe med vokalen som endres til det bedre med norsk tekst. Det hadde vært gøy å høre flere låter på morsmålet.

Det er som nevnt mange forskjellige elementer i disse låtene, og en god dose humor(!). Spirit og Dolus, som er en av undertegnedes favoritter, starter med noen snodige hals/munn-øvelser  jeg ikke helt klarer å få grep på, men det funker. Det er veldig mye Satyricon i denne låta, samt et lekende, noe orientalsk-klingende mellomspill. Låtene holder høy standard musikalsk sett, men det er noe litt anstrengt og til tider ubalansert med vokalen.

Summa summarum er det er en god og uredd debutplate. Den lider litt av å ha såpass mange forskjellige elementer klemt inn på kun 7 låter, da det resulterer i at den føles litt rotete til tider. Jeg gleder meg likehvel til å følge Wolf on Fire videre og se hvor det bærer hen.

Wolf on Fire – Echolomania: 7/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*