Ane Bjerkan – Rainy Railway

Foto: Sirin Winge

Musikkvideopremiere: På mandag slippes liveversjonen av låta Rainy Railway, fra Ane Bjerkans debutalbum «Nothing But Cherry Blossoms from now on». Se musikkvideoen hos oss allerede i dag.

Foto: Sirin Winge

Liveversjonen er tatt opp i Inderøy Kulturhus jula 2017. Den er innspilt av Nomade, Sondre Christoffersen og Åsmund M. Smith, fra Trondheim. Låta finnes på den nylige utgitte EP-en «Winter Grit». Den er spilt inn som duoformat med pianist Jon Kristian Bye. Låten handler om å være tilbake på et sted man har mange minner til, og så se de for seg som små filmer, som en meditasjon over livets midlertidighet og det som passerer.

Akkurat nå tenker jeg at jeg har skrevet den låta litt i mono no aware-estetikk, uten at jeg visste hva det var høsten 2014. Uansett, denne låta kom til verden en høst da jeg hadde flyttet tilbake til hjembygda mi Inderøy. Landskapet var det samme, men alt med livet jeg hadde der var forandret, sier Ane Bjerkan.

[iframe src=»https://www.youtube.com/embed/f3TQp6caZc8″ frameborder=»0″ allow=»autoplay; encrypted-media» allowfullscreen></iframe> width=»560″ height=»315″ ]

Etter slippet av debutplata hadde Ane et kick på å lage noe mer nakent og mindre planlagt. Hun ønsket å la musikken få være mer som den er.

─ Vanligvis består mitt fine band også av cellist, synthist og trommeslager. 

I tillegg til liveversjonen av Rainy Railway spilte de inn to sanger til, Slowly Collapsing Star og Passage. Tilsammen er denne trespors utgivelsen blitt EP-en «Winter Grit», utgitt på Pisco Records i februar i år. På EP-en er musikken de har laget mer saktegående enn på debutplata. 

─ Det føles bra å ha laget en sesongbasert musikkgreie for denne seige vinteren, så vi kan huske de dagene her for alltid, hehe. Om noen år ser vi kanskje tilbake på denne vinteren som den vinteren hvor det virket som hver vintermåned hadde 78 dager.

Ane Bjerkan og hennes band spiller på Bortenfor i Oslo 21.mars, Soddjazz på Inderøy 28.april og Ila Brannstasjon i Trondheim 29.april.

Les anmeldelsen vår av debuten «Nothing But Cherry Blossoms from now on»

Ane Bjerkan – Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*