Death of Giants på Rock In

Foto: Hans Martin Høydahl
Lørdag 20. mai holdt Death of Giants release-konsert for albumet Ventesorg på Rock In i Oslo.

Death Of Giants er prosjektet til Morten Søbyskogen, som ga ut debutalbumet Ventesorg den 12. mai. Å kalle dette albumet en sterk lytteropplevelse er en Ventesorg er en underdrivelse. Albumet er en hyllest til hans kone, som avgikk med døden i 2018 etter å ha kjempet med hjernekreft.

Skiva er en semi-kronologisk fortelling, fra kreftdiagnosen og til hennes tragiske bortgang. Det er en lytteropplevelse som gir inntrykk; før man i det hele tatt kjenner historien bak merker man at det er en dypt personlig, melankolsk kreasjon.

Dødens alvor

Release-konserten var en regelrett maktdemonstrasjon. Doom- og prog-elementene som preger Ventesorg er unik både mtp. følelse og stemning, og de klarte så absolutt gjenskape disse i konsertformatet. Det er et dystert budskap, men det låter utrolig bra og med en imponerende musikalsk bredde.

Foto: Hans Martin Høydahl

Dette var jo ikke bare en releasekonsert, men også en minneaften.

Musikken tar en med på en reise i de dypeste avkroker. Det er brutalt, men også vakkert, som den melankolske pianointroen som setter stemningen før doom-metalen kicker inn på sporet «Das Ende ist da» – en låt som ligger høyt oppe hos meg. Det settes fokus på kanskje en av de aller mest utfordrende sykdommer i dagens samfunn, som i «Only the good die young». Jeg – og flere med meg – lot meg rive med i en dyster stemning og ikke minst på kanten til og bli bergtatt under «Distance».

Jeg er imponert over Søbyskogens evne til å sette seg ned og omskape følelser til musikk, som utløp der en beveger seg i den dypeste avgrunn. Ikke minst at de klarer å gjenskape følelsene og videreformidle dem til de som var på Rock In. Det var en alvorlig atmosfære blant de fremmøtte; dette var jo ikke bare en releasekonsert, men også en minneaften til Sandra (Maria Weidinger) Søbyskogen.

1. Intro music + tale

2. Premonition

3. Was it all a dream

4. A sense of urgency

5. Distance

6. Only the good die young

7. The Horror (W.A.S.P. cover)

8. Das Ende ist da

9. Funeral (Devin Townsend cover)

10. And there will your heart be also

11. Outro music / the end

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*