Mc Cey og White Shadow gir ut musikk sammen for første gang på 33 år

Foto: Coverart
For 33 år siden kunne du høre Mc Cey fremføre låta «She Devil» på et nasjonalt tv-program. I bakgrunnen stod Tage, nå kjent som The White Shadow of Norway ,og la cuts på låta. Nå har de to veteranene gått sammen og lagd en deilig, sommerlig deep house låt.

White Shadow (Tage) vant NM i platemixing på slutten av 80-tallet. Deretter flyttet han til New York på 90-tallet og spilte på alle de hotteste klubbene der fra The Limelight til The Ritz. Han har vært artist, DJ og hip-hop produsent fra 90-tallet og fram til nå. På CV’en har han produksjoner med amerikanske storheter som Rakim, KRS-ONE, Kool G Rap, Wu Tang Clan, Snoop Dogg og noen hundre til. Han er den første norske hip-hop artisten som hang i hip-hop miljøet i New York.  Han var også den første fra Norge som var med på albumet til en amerikansk rapper ved navn Jamalski, i det han gjorde scratching på låta «Hangin’ Tree» fra debutalbumet Roughneck Reality. Låta ble brukt i soundtracket til Arnold Schwarzenegger filmen Last Action Hero.

Foto: Pressefoto
Første kvinnelige rapper

Therese «Tessa» Hafstad (Mc Cey) er den første kvinnelige rapperen som slapp en singel her til lands.

Therese «Tessa» Hafstad (Mc Cey) er den første kvinnelige rapperen som slapp en singel her til lands. Singelen som ble sluppet i 1990 heter «3.5.25»/«Hold it» og er et stykke norsk raphistorie. Samme år lagde hun og Tage låta «She Devil» som Mc Cey fremførte på riksdekkende TV. Tessa kom, skapte historie og så ble hun borte igjen fra rapscenen. For noen år siden fant hun tilbake til musikken og spiller en del liveshows med hennes sønn Mike. Mc Cey dukka også opp på remixen til Joddski (Tungtvann) «Æ e Oldschool» i 2016 sammen med flere andre veteraner.

Foto: Pressefoto

15. mai slapp Tage og Cey den deilige, suggerende deep house låta «Quirky». En låt med et deilig, hypnotiserende sample, groovy trommer og Cey som «stikker innom» her og der med noen kloke ord. «Quirky» er jo perfekt for disse late sommerdagene vi har i vente!

Sjekk ut «Quirky» her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*