El Cacos Øyvind Osa er ute med ny solo-singel

Pressebilde av Øyvind Osa. Foto tatt av Jørn Veberg
Foto: Jørn Veberg
Metal-mannen Øyvind Osa fra El Caco slapp i oktober sin debutsingle som soloartist, en reinspikka country-låt. I dag er det americana-låta «The Road» sin tur.

Siden oppstarten i 1998, har El Caco med sine sju album og utallige konserter satt et varig preg på norsk rockehistorie. Men for vokalist og frontfigur Øyvind Osa har ønsket om å lage musikk «som ikke nødvendigvis lar seg framføre», i dag er solo-drømmen blitt en realitet under navnet Osa. Singlene «Sommerfulgt», «The Stranger» og nå «The Road» er et resultat av alt Osa har ruget på lenge; en salig blanding av folk, vise, blues og country, og til og med et hint av disco.

Coverart. Osa - The Road
Foto: Coverart
En amerikana-låt med lekende referanser

Låta som startet som en møkkete og tradisjonell americanalåt, har har utviklet seg siden den gang. Den ferske låta leker med referanser fra Tom Petty og Beach Boys, som også gjorde selve innspillingen noe humørfylt. Arve Isdal fikk i oppgave å legge til en solo, og jammen resulterte det i et snev av Mark Knopfler også.

«– Koringer har jeg, med hånden på hjertet, aldri vært i nærheten av å lage tidligere, men det er veldig frigjørende å kunne kaste av gårde alt av selvhøytidelighet. Tekstmessig er dette en av de mindre mørke, og med en tilnærmet humoristisk vinkling til selve livet«, forteller Osa.

Det ryktes at det kommer et helt album om ikke så lenge. Det har tatt fem år å ferdigstille, fra sin sprede start i stua hjemme og med litt hjelp fra noen av landets fremste musikere, er den nå altså snart et faktum. Vi gleder oss!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*