En skikkelig sommerskygge fra Hudkreft

Foto: Ignat Wiig
I dag slipper Hudkreft bangeren «Sommerskygge». En låt man får lyst til hoppe og danse til, samtidig riste vilt på hodet. Frustrasjonsfølelsen om blant andre at det elskes å bade på Sørenga, samtidig som mislikertanken rundt havets tomme,               søppelfulle bunn er der.

«Sommerskygge» er mikset og produsert av Simen Følstad Nilsen, mastret av Ruben Willem og tekst er skrevet av Hudkreft. Hudkreft sier følgende om låten:

«Fjorden er full av alger, piss og olje. Tør du å hoppe med Hudkreft?

Cover: Annika Linn Verdal Homme

Hudkreft har sin opprinnelse fra AKKS sin bandleir for jenter i 2016. Da var medlemmene bare 14 år gamle. Bandet lager melodiøs og fandenivoldsk punk passende for tiden vi er i. Inspirert av navn som Honningbarna, Razika, Kjøtt og The Aller Værste.

I 2021 slapp Hudkreft, som bestå:r av Leah Røkke på gitar og vokal, Roksana Niebrzegowska på gitar, Johannes Granaas Danielsen på bass og Stella Oter Lindeberg på trommer debutalbumet Nevemagnet på Fysisk Format. Dette fikk gode kritikker og flere av låtene fikk sine runder på P3.

«Hudkrefts musikk kan høres som et soundtrack til den sinna, politisk bevisste unge generasjonen som føler seg svikta av sin foreldregenerasjon. I låtene på debutalbumene skriker de ut sin frustrasjon og vantro over den verden som de har blitt født inn, styrt av alle verdens Nevemagneter. Gjengen er nettopp ferdig på videregående, og de fleste vil nok være enig i at voksenlivet ikke akkurat gjør en mindre forbanna».

Vi forventer mer fra denne kanten og gleder oss til det! Her er «Sommerskygge».

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*