Golden Core er klare for en kullsvart påsketurné

Promobilde av Golden Core for sin påsketurné
Foto: Silje Storm Drabitius
Metal-duoen Golden Core er klar for å dra ut på veien igjen i vårt langstragte land. En påsketurné som kan dempe litt på Inferno-festival-abstinenser. Første stopp blir på legendariske Felix Pub & Scene på Lillehammer 20. mars.

Norsk-islandske Golden Core har lenge herjet undergrunnen i Norge.  De slapp sitt kritikerroste album Fimbultýr høsten 2019 og har nylig sluppet singelen «Fáfnis bani» på vinyl og streaming.

Stilmessig spiller bandet en blanding mellom ulike sjangre, hovedsakelig stonermetal, doom og blackmetal, og er blitt sammenlignet med band som Neurosis, Enslaved, Mastodon, Electric Wizard og High On Fire. Tross sin unge alder har Golden Core over 120 konserter bak seg og allerede gjestet noen av de fineste festivalene i Norge, Island og England, bl.a. Bloodstock Open Air i England, Eistnaflugfestivalen på Island, by:Larm, Øyafestivalen og Midgardsblot.

Likesinnede support-band med på tur

På sin påsketurné vil de besøker noen av de kuleste venuene Norge har å by på. Billettene er i salg nå! (linker nederst i saken) De har også med seg supportband på noen av stedene. På konsertene i Lillehammer og Hamar får de med seg lokal support fra bandet Shadowland fra Elverum. De spiller musikk som tar deg med på en reise gjennom livets skyggesider. Historier fra virkeligheten, film og bøker. Dette er tonesatt til musikk inspirert av tungrock/hardrock fra tidlig 70-tallet, og et stykke inn på 80-tallet. De slapp singelen «Ild» for noen uker siden, som er en smakebit fra den kommende tredje skiva.

På konsertene i Sandnes, Haugesund og Bergen får de også med seg black metal-bandet Heimland som support. Heimland er et black-metal band med medlemmer fra Bergen og Karmøy. Bandet ble startet i 2016, men fikk ny lineup i 2020. Høsten samme år spilte de på Black Night festivalen med blant annet Djevel og Mork. De slapp sin debut EP Fimbulvinter 29. januar.

På konserten i Kulturkirken Jakob i Oslo har de med seg death-metal gruppa RUUN fra Hønefoss. RUUN ble stiftet i 2017. De bringer fengende samt brutale riff til folket og slapp sin debut-EP Atheos høsten 2019.

20.03 – Lillehammer – Felix Pub & Scene. Support: Shadowland

25.03 – Notodden – Telerock.

26.03 – Sandnes – Tribute Live & Loud. Support: Heimland

27.03 – Kristiansand – Kick Scene.

29.03 – Haugesund Høvleriet. Support: Heimland

30.03 – Bergen – USF Verftet. Support: Heimland

02.04 – Trondheim – Lokal Bar.

03.04 – Hamar – Gregers. Support: Shadowland

04.04 – Oslo – Kulturkirken Jakob. Support: RUUN

09.04 – Bø i Telemark – Kroa i Bø.

10.04 – Skien – Parkbiografen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*