Julekalender 2019, luke 8 – Dangerface

Foto: Erik Furulund
I dag er det DANGERFACE som har besvart spørsmålene våre. Dagens artistspørsmål kommer fra The Secret Sound of Dreamwalkers.

Til årets julekalender har vi stilt 25 artister/band den samme spørsmåls-rekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist/band. De som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens de som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. 

DANGERFACE startet i 2016 og medlemmene har spilt i flere band, blant annet Drink Your Poison, Spit og A Red Sky Collapse.  Til tross for sine forskjellige musikalske bakgrunner har deres felles forkjærlighet for energisk og catchy punk/hardcore brakt dem sammen. Blant disse inspirasjonskildene finner vi storheter som Refused, Gallows, The Ghost of a Thousand og The Bronx. I februar slapp de debuten Get Loud! på Big Day Records. Stavanger-bandet er kjent for sine energiske liveopptredener, og våre venner i Evig Lyttar beskrev det som «en fryd» å se de på scenen.

«Angst spiller ofte hovedrollen i tekstene på denne plata, men vi ønsket å finne en underholdende måte å uttrykke dette på, sier vokalist Mike. Du vil derfor ikke finne låter som føles tunge og mørke på denne plata, men heller låter som får deg til å bevege rockefoten, og å synge med på refrenget.»

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/ND90cr2CulY» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

Hva har vært det viktigste som har skjedd for deg innen musikk i år?

– Det viktigste for oss i år må jo være at vi endelig slapp debutplata vår,  Get Loud! på Big Day Records

– Golden Core brøler jo klimaets sak på en verdig måte.

Du skal holde støttekonsert for klimaet, hvilke artister ville du hatt med på scenen?

– Golden Core brøler jo klimaets sak på en verdig måte, Ellers er jo Bare Egil en fyr som sikkert hadde engasjert publikum på en Klimakonsert.

Armageddonscenario; to uker igjen. Hvilken plate tror du at du ville hørt mest på?

– I tilfelle Armageddon ville vi hørt på «Hei Reidar» av Vassendgutane, da dette er en låt som vi kan drømme oss vekk i til naturskjønne omgivelser;mens resten av verden raser i sammen rundt oss.

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/track/4SSTpOfLJGHwu4nwoSL9Xr» width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Hvilken låttekst ligger nærmest ditt politiske syn?

«Norske Bomber» av Pappasaft kanskje. Jani vil nok savne noe god gammel Rage Against The Maschine her

Har du tips til et nytt band du har troa på?

– Har troa på hele den norske undergrunnen for tiden.

– Har troa på hele den norske undergrunnen for tiden. Mange bra utgivelser og konserter, så det er umulig å trekke frem et band/ artist.

Om du må velge en, hva er din eller deres mest minneverdige spillejobb i år?

– Vår mest minneverdige konsert i år er uten tvil på 2000 trees festivalen i England. Masse fete band, nye kontakter, nye venner, topp stemning, og et fantastisk publikum.

Grevinnen og hovmesteren skal få ny versjon akkompagnert av live-musikk. Du får bestemme artisten.

– Mayhem

Årets beste publikum?

– Vi hadde et fantastisk utsolgt, svett og deilig publikum på vår Release fest i Stavanger, men tror førsteplassen må gå til 2000 trees festivalen her og

Hva er årets låt for deg?

– Årets låt er sikkert femdelt her hos oss, men «Crowbar» av Rattlesnakes er en låt som representerer bra.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/dF16_JRFC08″ frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

Spørsmål fra The Secret Sound of Dreamwalkers: «Hvis du måtte gå med G-streng, ville du valgt stål eller nylon»?

– Vi i DANGERFACE har nesten like store baller som Mayhem, og da må nok svaret blir nylon, da dette har visse elastiske egenskaper som det definitivt vil være behov for!

Dangerface sitt spørsmål til annen artist denne i denne julekalenderen: Hvilken scene i Norge er den absolutt triveligste du/dere har spillt på? (Hvem som fikk spørsmålet kan du lese om i luke 5)

Hva er din spilleliste akkurat nå?

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/playlist/66FbvUiFB12cQpCKoWdSe2″ width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*