DANGERFACE – Get Loud!

Foto: Erik Furulund

Den 1. februar ga Stavanger-punkerne DANGERFACE sitt debutalbum «Get Loud!» på Big Day Records.

DANGERFACE startet i 2016 og medlemmene har spilt i flere band, blant annet Drink Your Poison, Spit og A Red Sky Collapse.  Til tross for sine forskjellige musikalske bakgrunner har deres felles forkjærlighet for energisk og catchy punk/hardcore brakt dem sammen. Blant disse inspirasjonskildene finner vi storheter som Refused, Gallows, The Ghost of a Thousand og The Bronx.

I midten av desember slapp de første smakebit fra albumet, singelen Let It Burn. Denne fikk en overveldende respons hos streamingtjenestene, med redaksjonelle listeplasseringer på blant annet «New Punk Tracks», «Hard Rock» (Spotify) og «Hard Rock Now» (Deezer).

Friskt, frekt, og fengende

Selv om gutta ikke har funnet opp kruttet på nytt, er dette absolutt ei kule av ei skive!

Ved første lytt virker det noe kjent, men det er noe friskt, frekt og fengende med dette. Jeg får assosiasjoner til Kvælertak, særlig på låtene Apocalypse on the Radio og Get Loud!, men det er også spor av mye annet, som The Good The Bad and The Zugly, Turboneger og Amulet. Man sitter altså på en særdeles god blanding av punk, hardcore, og scandirock, med en liten klype metal og fengende pop-partier.

Det er mye som skjer i løpet av de ti spora platen varer. Fifteen Seconds har høyt tempo, skriking, fete riff, og det sparker deg i trynet. Singelen Let it Burn fremstår som platas mest poppete, med catchy refreng, koring, og generelt en høy allsangfaktor.

Sparker fra første sekund

Dette er en knallsterk debut fra et band jeg gleder meg til å følge videre.

Apocalypse on the Radio er virkelig en vitamininnsprøytning av en låt! Her er det tunge og artige riff, godt akkompagnert med en stødig hardtslående vokal. Dette er en absolutt favoritt hos undertegnede. Vokalen til Michael Myklebust kan tidvis virke litt repeterende og ensidig, men det henter han godt inn igjen med både volum, tyngde og energi.

Selv om gutta ikke har funnet opp kruttet på nytt, er dette absolutt ei kule av ei skive! Her sparker det virkelig fra første sekund. Dette er en knallsterk debut fra et band jeg gleder meg til å følge videre.

DANGERFACE – Get Loud!: 9/10

DANGERFACE består av:

Michael Myklebust (vokal), Steinar Fattnes (trommer), Thomas Nilsen (gitar), Christian Monsen (bass), ogJan Eirik Forland (gitar)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*