Julekalender 2019, Luke 7 – The Secret Sound Of Dreamwalkers

Foto: Frode Granum Stang
I dag er det The Secret Sound of Dreamwalkers som har besvart spørsmålene våre. Dagens artistspørsmål kommer fra Blood Command.

Til årets julekalender har vi stilt 25 norske artister den samme spørsmålsrekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist. Artisten som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens den som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. Låtene som nevnes finner du i spillelisten på bunnen av saken.

Oslo-trioen The Secret Sound Of Dreamwalkers består av Kristine Marie Aasvang, Alexander Lindbäck og Thomas Bergsten. Sammen spiller de en blanding av viser, rock, pop og country. Tidligere i høst slapp gruppen sin andre plate Whirlwind, gjennom Rural Rebel Rock, og vi skrev selvfølgelig anmeldelse.

Albumet besøker alle overnevnte sjangre, pluss en rekke andre. Det er åpenbart at bandet er på ingen måte bundet til én, eller fire, sjangere, men at de mestrer det  meste. Denne mestringen kan vi også finne igjen i ulike soloprosjekter gruppens medlemmer gjør i tillegg til The Secret Sound Of Dreamwalkers.

Under kan du se musikkvideoen til Can’t Carry Your Shit Around fra trioens nyeste album:
Hva har vært det viktigste som har skjedd for deg innen musikk i år?

– I år har det vært masse bra musikk som har blitt gitt ut. Jenny Lewis har gitt ut et kjempebra album, som har blitt lyttet masse til. Ellers er det masse fantastiske norske artister, som har gitt ut masse god musikk. Det er inspirerende og gøy. The Switch har akkurat gitt ut en super plate og Louien med et rørende vakkert album. Venter i skrivende stund, i spenning på Signe Marie Rustad sin nye skive.

Du skal holde støttekonsert for klimaet, hvilke artister ville du hatt med på scenen?

– Det er uten tvil the Harvey Steel show. Tror at The Secret Sound Of Dreamwalkers og the Harvey Steel show, ville blitt en psykedelisk og gøyal kombo. the Harvey Steel show, som er bandet vårt sin gitarist, Thomas Bergsten sitt hovedprosjekt, har allerede en rekke låter som handler om moder jord! Bandet sprer det glade musikalske budskap, samt preacher for en bedre verden.

Armageddonscenario; to uker igjen. Hvilken plate tror du at du ville hørt mest på?

– Vi var så heldige å få varme opp for fantastiske Minor Majority på Rockefeller og i Asker Kulturhus i starten av året.

– Vi ville laget en egen armageddon-spilleliste med følgende låter: Its the Final Countdown av Europe, If Tomorrow Never Comes av Ronan Keating,  Jag trodde änglarna fanns, Fly Me To The Moon, Never Going Back Again av Fleetwood Mac osv, og Kiss from a Rose av Seal, kun fordi låta er episk.

Hvilken låttekst ligger nærmest ditt politiske syn?

– Finnmark og Natur av Ondt Blod. Handler om naturressurser, urfok og alt annet folk bør engasjere seg i.

Har du tips til et nytt band du har troa på?

– Other Limit Lotus, Magic Mirror, Mandalai Lamas og Porto Geese.

Om du må velge en, hva er din eller deres mest minneverdige spillejobb i år?

– Vi var så heldige å få varme opp for fantastiske Minor Majority på Rockefeller og i Asker Kulturhus i starten av året. Det kan nevnes som to minneverdige kvelder.

Grevinnen og hovmesteren skal få ny versjon akkompagnert av live-musikk. Du får bestemme artisten.

– DDE og Maja Ratkje. En passe overgjennomsnittlig crazy miks.

Årets beste publikum?

– Regine Stenseth Josefsen (nå utbrent)

– Dessuten skulle det vært rørende og flott å høre Blood Command covre låta: How You Remind Me.

Hva er årets låt for deg?

Kristine: No Rest For the Blessed av Nag

Thomas: Moulay Lhacham av Houssam Gania

Alexander: God’s Wing’d Horse av Bill Frisell

Spørsmål fra Blood Command: Hvilken av disse to verdenene ville du ha levd i hvis du måtte velge? Utdyp ditt svar.
 A) Alle sanger i verden finnes fortsatt, men det er bare Nickleback som spiller dem for det finnes ingen andre band.
B) Alle band i verden finnes fortsatt, men det finnes bare Nickleback sine sanger, så alle band har bare sine versjoner av Nickleback sin katalog. 
No hate on Nickleback her må sies.

– Rart at det står, to verdener, når det er snakk om et valg mellom to helveter. Så, hvilket helvete velger man? Sidestilles verden(er) og helvete(r)? Eller kanskje verden rett og slett er et helvete, eller helveter er verdener? I vært fall i dette tilfellet. Svaret må blir B, for ikke snakker vi Holocaust for alle band, og det ville blitt drøyt. Dessuten skulle det vært rørende og flott å høre Blood Command covre låta: How You Remind Me.

The Secret Sound Of Dreamwalkers sitt spørsmål til annen artist i denne julekalenderen. «Hvis du måtte gå med G-streng, ville du valgt stål eller nylon?» (Hvem som får spørsmålet kan du lese om i morgen, luke 8).

Hva er din spilleliste akkurat nå?

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*