MIRIEL – You Never Loved Me

Foto av MIRIEL
Pressefoto
Bak artisnavnet MIRIEL skjuler Maria Gilberg Spikkeland seg. Hun er fra Flekkefjord og har solid utdanning innenfor klassisk musikk i tillegg til at hun har et årsstudium i Popular Music and Sound Production ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA).

Maria Spikkeland satt i isolasjon og jobbet med et konseptalbum som omhandler et forhold fra start til slutt. Det er i høy grad selvopplevd, i og med at kjæresten hennes gjennom fem år forlot henne uten særlig forvarsel da Maria flyttet til en annen by for å jobbe. Albumet ble laget for å bearbeide kjærlighetssorgen hun opplevde etter bruddet.

Spikkeland – eller MIRIEL – har tidligere gitt ut tre singler fra det kommende albumet, og nå er låten «You Never Loved Me» ute. Konseptalbumet, som kommer i starten av mai, er delt inn i tre deler: «A», «Love» og «Story». Låten «You Never Loved Me» åpner den siste delen. En del som er mørkere og mer symfonisk enn de to andre delene. Ganske naturlig all den tid denne delen handler om selve bruddet.

«Free falling from heaven/Now there is no ground under me/You let me think that I could never fall/You held my hand so tight/Then suddenly let go»

Bakgrunn som pianist og organist

Spikkeland tar med seg sin bakgrunn som pianist og organist (hun jobber som kantor) inn i lydbildet på låtene sine, samtidig som låtene helt klart har pop-kvaliteter. Presseskrivet oppsummerer det godt:

«Ved å blande spennende akkordprogresjoner, flyvende synther, englestemmer og en liten dæsj fransk impresjonistisk piano, spiller hun en sjanger man kalle atmosfærisk alt-pop. Hennes musikalske innflytelser beveger seg fra Bon Iver til Debussy, og ender opp i landskapet mellom Aurora og Agnes Obel og Kate Bush».

Låten og albumet er spilt inn på soverommet, og Maria Spikkeland synger og spiller alt av instrumenter. Albumet er mikset av Simon Bergseth (Emilie Nicolas, Gabrielle, Dagny) og mastret av George Tanderø (Astrid S, Dagny, Marit Larsen, Emilie Nicolas).

Vi kommer tilbake med anmeldelse av albumet som er ute 7.mai 2021.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*