Musikkvideo: KitFai – Fall

Plateaktuelle KitFai lanserer i dag musikkvideo til låten Fall. Om to dager åpner de for Blood Command på Vulkan.

Foto: Michaela Klouda Photography

Kvintetten KitFai opplever mye medvind om dagene. Bandet ble formet i 2013, med band som Mew, Paramore, Matchbook Romance, og Further Seems Forever som ledestjerner. KitFai består av Bodil Kvangarsnes (vokal), Andreas Engeseth (gitar), Markus Lind Aase (gitar), Rein Blomquist (bass) og Arne Steinar Myrvang (trommer). Dersom ett eller flere av disse navnene virker velkjent, kan det være på grunn av at de har erfaring fra band som Leprous, Shevils, Over The Trees, og Psyence Fiction. Bandet er plataktuelle med «The Things You Left Us», og Fall, som du kan se musikkvideoen til under, er avslutningssporet fra dette albumet.

Et flittig år

730.no har omtalt KitFai som «Norges beste oppvarmingsband».

Kontraster er et nøkkelord for KitFai; de har et lydbilde som er både velprodusert og upolert, med låter som er både aggressive og svevende. Mot slutten av September ga de ut «The Things You Left Us», som er et album om å bli forlatt, om savn, om nostalgi og om det å føle seg liten på en svær planet.

Singlene fra albumet har fått spilletid hos Ruben på NRK P3, Stjernepose på NRK P13, og listing på Ordentlig Radio. Deres nyeste singel Rush of Fear har også blitt profilert i spillelisten New Music Friday på Spotify og blitt spilt plenty med ganger på regionale radiostasjoner rundt om i landet. Albumet har fått rikelig med positiv omtale, blant annet fra Wilhelmsens, som omtalte det som en «imponerende debut som skiller seg klart ut fra det som ellers foregår her til lands for tiden».

2018 har i aller høyeste grad vært et bra år for KitFai, men all oppmerksomheten er langt fra ufortjent. Bandet har hatt et flittig år og spilt over hele landet. De har også hatt en miniturné i USA, og spilt på festivaler som Slottsfjell, OverOslo, Pstereo, Skjærvafest og by:Larm. De har fått en bra renommé hva konserter angår, da f.eks. 730.no har omtalt KitFai som «Norges beste oppvarmingsband». Den 14.11 skal de få nok en anledning til å leve opp til dette, da de skal innta scenen på Vulkan som oppvarming for Blood Command (ekstern arrangementslink).

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*