Datarock @ John Dee

De overtente bergenserne i Datarock får etterhvert liv i publikum på John Dee, men overbeviser ikke.

Foto: Øivind Svendsen

Datarock starter konserten med tre låter fra årets «Face The Brutality». Til tross for at bandet er heltente, får de ikke noen voldsom respons fra publikum. I hvert fall sammenlignet med konsertene jeg har sett med bandet i hjembyen Bergen. Tredjelåta Everything har et allsangvennlig refreng og mens den spilles flyter ballonger ut blant publikum. Med det løsner snippen også på de foran scenen. Under Give It Up får Datarock med seg publikum på å hoppe. Det er også tilløp til allsang.

Overtenning

De spiller ganske tight, men ikke alle gjør like mye ute av seg.

Bandet , og særlig vokalist Fredrik Saroea virker til tider overtent. Til tider er vokalen ganske krise. Mer ukontrollert roping enn kontrollert sang. De fortsetter å oppildne publikum under Dance. Stemningen er god, men øker et par hakk når de spiller Amarillion. Låta er litt roligere, så bandet både synger og spiller mer kontrollert. Stemningen er nå omtrent så elektrisk som jeg vant med med Datarock. I tillegg til Saroea, er mannen på synth meget energisk og drar med seg resten av salen.

Mens de spiller Princess innfører Datarock dansetvang. Vi skriker også med på refrenget, men det skjuler ikke at vokalisten sliter. Det gjør heldigvis ikke bandet. De spiller ganske tight, men ikke alle gjør like mye ute av seg. De mistet en dimensjon live når showmannen og nåværende NRK-fjes Tarjei Strøm ga seg som trommis. Det festligste kveldens trommis finner på er nok mellomspillet med kubjeller på Sex Me Up.

Mye liv både på og foran scenen

Kveldens høydepunkt er likevel Fa-Fa-Fa. Stemningen løfter omtrent taket på John Dee. Et skummelt fengende gitarriff av et lekent band som en ser trives på scenen. Vi spiller på request fra nå av, påstås det før det som viser seg å være siste låt i hovedsettet. Computercamp Love er som skapt for allsang. Den Grease-aktige spørsmål og svar-vokalen synges av hele bandet, med kun trommer og synth til backing. Publikum er med, selvfølgelig.

Vi får også en premiere i kveld, da den nye singelen Fool spilles live for første gang.

På ekstranumrene går det hardt for seg. Først med den livlige elektropunkeren The New Song, før den mer bråkete Hair, der bandet lukter litt på hardcore. Vi får også en premiere i kveld, da den nye singelen Fool spilles live for første gang. Ingen umiddelbar suksess i mine ører. Låta trenger opplagt flere gjennomspillinger før den funker optimalt live, for dette var rotete og usammenhengende. De tar seg heldigvis inn igjen med en heftig og festlig Bulldoser.

Det er alltid gøy på konsert med Datarock, men i kveld synes jeg ikke det har vært den store musikalske opplevelsen. Til det er det for mye overtenning og nye låter som ikke slår helt an.

Datarock @ John Dee 10.11.2018: 6/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*