Ny musikk fra Insomniac Bears!

Foto: Anne Valeur
Singelen Passing Trains er første smakebit fra bandets kommende EP.

For nesten nøyaktig ett år siden i dag ga kunstpop-kollektivet Insomniac Bears sin første EP «Hypercolor». Gruppen, hvis kollektive CV briljerer med navn som Rumble In Rhodos, Team Me, Lukestar, og Kaospilot, har siden da brukt mye tid og krefter på å videreutvikle sitt spennende uttrykk. Fire heftige dager i Pooka Studios med den rutinerte produsenten Lars Horntvedt resulterte i en ny Maxi-EP døpt «Daydream Hibernation». Denne slippes 26. april gjennom Fysisk Format, og vil inneholde Passing Trains såvel som en håndfull andre låter.

Rom for trygghet

– Passing Trains handler om å finne en plass for trygghet i en omverden som ikke byr på noe annet en evigvarende ustabilitet.

Passing Trains har i likhet med EP’ens øvrige spor blitt spilt inn live i studio med alle musikerne samtidig. Miks og mastering er gjort av den britiske ringreven Nick Terry, som tidligere har jobbet med alt fra rockestorheter som Kvelertak og Turbonegro til artpopere som Nils Bech og 120 Days.

Vokalist Thomas Bratlie Haugland, som også er tekstforfatter på Passing Trains, har følgende å si om dagens utgivelse:

Historien bak ‘Passing Trains’ handler om å finne en plass for trygghet i en omverden som ikke byr på noe annet en evigvarende ustabilitet. Om å stake ut en kurs som man tør å stole på, og som er med deg i alle beslutninger du tar og nye retninger du blir dratt i.

‘Passing Trains’ handler også om baksidene ved å hogge ut sin egen identitet, og om falske idealer som lurer deg i feil retning. Om alle «togene du mistet» mens du var fortapt i søken etter selvtillit og en egen stemme.

Som sist består Insomniac Bears av Thomas Bratlie Haugland (tidligere Rumble in Rhodos), Marius Drogsås Hagen (Team Me), Marius Ergo (Lukestar, Kaospilot) og initiativtaker Magnus Moriarty. De har dog også fått et nytt permanent medlem i Axel Skalstad, en talentfull ung trommeslager. Vi ser frem til EP’en kommer!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*